Maak je ervaringen met Participatiewet kenbaar aan FNV

De Tweede Kamer gaat eind 2019 praten over aanpassingen aan de Participatiewet. De FNV wil verbeteringen in de wet realiseren en daarvoor is jouw verhaal nodig. Laat hen daarom weten wat jouw ervaringen met de Participatiewet zijn; wat er goed gaat en wat er anders moet.

Vul hier de algemene enquête in, het duurt ongeveer 10 minuten.

Werk met uitkering, zonder loon
Heb je een uitkering en ben je door de gemeente aan het werk gezet? Maar krijg je niet betaald omdat je ‘ervaring of ritme’ moet opdoen? Vul dan ook de vragen van de enquête Werken zonder loon in. Je antwoorden helpen bij het bespreken van de Participatiewet in het najaar.

Helpt de gemeente?
Als je een (vastgestelde) arbeidsbeperking hebt, vul dan de enquête Participatiewet – arbeidsbeperkt in. In het najaar beoordeelt FNV of de gemeenten mensen met een arbeidsbeperking goed op weg naar werk helpen. Of dat er juist dingen anders moeten.

Meepraten over de Participatiewet
Op 2 november organiseert FNV een bijeenkomst op het Centraal Vakbondshuis (Hertogswetering 159, Utrecht) over alles wat hen dwars zit in de Participatiewet. Hiervoor worden ook leden van de Tweede Kamer uitgenodigd. Wil je er ook bij zijn, mail dan naar uitkeringsgerechtigden@fnv.nl en je wordt op de deelnamelijst gezet. Er zijn ongeveer 150 plekken. Meer informatie volgt op de website van FNV.

(Bron: FNV)

Geef een reactie