Lisa Kruger zwemt in Aberdeen drie limieten voor EK

5 februari 2024 - Robin Wubben
Ilse Schaffers

Lisa Kruger heeft in het Schotse Aberdeen EK-limieten gezwommen op drie afstanden. De 23-jarige Harderwijkse parazwemster mag eind april in het Portugese Funchal starten op de 100 meter rugslag, vrije slag en vlinderslag in de klasse S10. Eerder had ze op drie andere onderdelen al voldaan aan de limiettijden voor de Europese kampioenschappen.

Voor de Nederlandse parazwemmers staan de (internationale) wedstrijden tot half april in het teken van limieten zwemmen; zowel voor de Europese kampioenschappen als voor de Paralympische Spelen. Kruger heeft richting de Spelen in Parijs ook al op vijf onderdelen voldaan aan de limiettijden. Half april wordt duidelijk op welke afstanden ze zich definitief kwalificeert voor haar derde Paralympische Spelen.

Limieten

Naast Kruger zwommen ook Rogier Dorsman (100 meter rugslag, 400 meter vrije slag S11) en Liesette Bruinsma (100 meter schoolslag SB11) tijdens de World Series in Aberdeen limieten voor de Europese kampioenschappen. De tijd van Bruinsma was bovendien goed voor een paralympische limiet. Half maart is de volgende Worldseries-wedstrijd, in het Italiaanse Lignano.

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?