Hoe lang of kort de rit ook is, als er iemand geniet van autorijden is het Lieke Opgenoort wel. De auto is voor haar een symbool van onmisbare logistieke vrijheid. En daarom is zij ook bloedzuinig op haar door Bever Autoaanpassingen aangepaste Toyota Yaris.

RvHfoto_2023-09-25-SM-MA-Lieke-Opgenoort_5774 Foto: Richard van Herwaarden

In het jaar 2001 had de toen 14- jarige Lieke Opgenoort een netelig conflictje met het fenomeen ‘zwaartekracht’, wat leidde tot een ongelukkige val. Sinds dat moment lijdt zij aan het complex regionaal pijnsyndroom. Hoewel zij niet meer in een rolstoel zit, maar zich op krukken weet te verplaatsen, doen haar handen en voeten in haar fysieke bewegingsmechaniek nog amper mee. Wat ze wel doen, is het genereren van soms helse pijnen. “Maar ook daar wen je aan,” stelt Lieke laconiek, een zinsnede waarmee ze haar levenslust nog eens onderstreept.

Van ieder autoritje geniet ik intens!

Twingo treurnis

Terug naar het automobiele leven van Lieke, dat begon in 2006 met een Renault Twingo. “Dat was in mijn geval een auto met ‘karakter’ in de negatieve zin van het woord,” memoreert Lieke. “Er was altijd wat mee. Dan was de accu leeggelopen, of kapte hij onderweg er opeens mee en moest de ANWB hem weer ophalen. Nee, niks mis met het merk Renault, maar met mijn specifieke Twingo was het echt een en al treurnis. Maar als hij wel reed, dan genoot ik weer volop, hoor. Dan voelde ik weer even die vrijheid.”

RvHfoto_2023-09-25-SM-MA-Lieke-Opgenoort_5853 Foto: Richard van Herwaarden

“In 2018 kreeg ik een telefoontje van Bever met de mededeling dat ik de Twingo al zo lang had, dat ze mij een andere auto aan mochten bieden. Dat werd deze nieuwe Toyota Yaris. Ik plaats mijn rechterknie in een beugel om gas te geven en te remmen: beweeg ik naar rechts, geef ik gas. Beweeg ik naar links, rem ik. Omdat ik weinig tot heel weinig kracht in mijn handen en armen heb, moet ik sturen met braces aan mijn polsen. Dankzij een extra krachtige stuurbekrachtiging gaat het sturen toch heel soepeltjes. En nog een handig dingetje is dat als er iets met mij gebeurt, en iemand anders zou mijn auto op moeten halen, de aanpassingen heel makkelijk verwijderd kunnen worden. Daardoor komen de oorspronkelijke pedalen weer vrij en een niet-beperkt iemand kan dan gewoon in mijn auto rijden.”

RvHfoto_2023-09-25-SM-MA-Lieke-Opgenoort_5830 Foto: Richard van Herwaarden

Absoluut

Als Bever Autoaanpassingen ter sprake komt, schiet het enthousiasme bij Lieke gelijk in de spreekwoordelijke overdrive: “Als je mij zou vragen wat mijn lievelingsauto is, dan maakt het me niets uit of het nou een grote, kleine, luxe of wat dan ook zou zijn. Wat ik wel weet is dat er maar één bedrijf bestaat waar ik ’m zou laten aanpassen en onderhouden. En dat is Bever. Absoluut! Vanaf het begin had ik daar het gevoel dat ik thuiskwam. Als ik bel en zeg ‘Je spreekt met Lieke’, weten zij gelijk wie ze aan de lijn hebben, inclusief de auto, de aanpassingen die erin zitten, tot bij wijze van spreken het nummerbord aan toe. De service die zij geven, is echt top. Alles wat ze direct kunnen oplossen, lossen ze ook direct op. En als iets niet gelijk opgelost kan worden, gaan ze serieus ermee aan de slag. En dat is al vanaf de eerste kennismaking. Met mijn rijlessen bijvoorbeeld kwamen ze me thuis ophalen. En van de week komen ze mijn auto weer ophalen voor de apk en brengen ze ‘m daarna ook weer terug. Ik bedoel maar!”

Deze pagina wordt u aangeboden door Bever Autoaanpassingen. www.beverautoaanpassingen.nl

Altijd op de hoogte blijven?