Leerlingen in speciaal onderwijs krijgen vanaf 2022 diploma

8 juli 2019 - Redactie Support Magazine

Leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) krijgen vanaf 2022 een diploma. Deze kinderen kunnen door hun handicap, chronische ziekte of stoornis niet terecht op een reguliere middelbare school, doen daarom geen centraal eindexamen en gaan nu nog zonder diploma van school.

Het vso telt ongeveer 37.500 leerlingen. Een deel van hen kan, met extra hulp, een vmbo-, havo- of vwo-diploma halen. Maar dat geldt niet voor alle kinderen. Wie daar niet in slaagt, krijgt vanaf 2022 een diploma van de vso-school. Nu ontvangen ze nog een getuigschrift.

Bekroning

Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) gaat de wet wijzigen, zodat alle vso-leerlingen in aanmerking komen voor een diploma. "Alle leerlingen verdienen een bekroning op het einde van hun middelbare schooltijd", schrijft Slob maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

De vso'ers waren de laatsten die nog niet allemaal een diploma kregen. Sinds dit jaar krijgen ook leerlingen in het praktijkonderwijs, de schoolsoort voor leerlingen die het vmbo niet aankunnen, een diploma.

(Bron: NU.nl)

Altijd op de hoogte blijven?