Laatste kans om Participatiewet-petitie van Noortje van Lith te tekenen

Foto via Pixabay

Noortje van Lith, Jonge activist van het jaar 2018, wil er met een petitie voor zorgen dat de Participatiewet dusdanig verandert dat mensen met een beperking volwaardig kunnen meedoen aan de samenleving. Van Lith geeft de petitie nog enkele dagen de tijd om op 40.000 handtekeningen te komen. Op dit moment zijn er ruim 22.000 handtekeningen binnengekomen op de actiepagina.

Met ‘Verander de Participatiewet!’ hoopt Van Lith een verschil te kunnen maken voor mensen met een beperking. Ze wil af van van de beperkende regels binnen de Participatiewet en de Wajong, zodat mensen meer dan het minimumloon kunnen gaan verdienen. En zodat mensen met een arbeidsbeperking die niet volledig kunnen werken niet meer onder de bijstand vallen.

Volwaardig meedoen
“Daarom roepen wij u op: pas de regels aan en zorg ervoor dat mensen met een beperking volwaardig kunnen meedoen in de samenleving conform het Verdrag van de Verenigde Naties voor mensen met een Handicap”, zo luidt de oproep aan staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op de website van de petitie. Van Lith wil een toekomstbestendige inkomensregeling voor meer zelfstandigheid voor mensen met een beperking.

Begin augustus schreef zij ook nogmaals een brief aan premier Rutte om te melden dat ze nog steeds niet tevreden is over de situatie.

Tekenen
De petitie wordt op donderdag 12 september gesloten, waarna Noortje van Lith die dag ook de verzamelde handtekeningen aan de Tweede Kamer zal aanbieden. Tekenen kan hier.

(Bron: Nationale Zorggids)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *