Kom naar debat VN-verdrag: 19 december in de Tweede Kamer

Foto via Flickr/Christian van Elven

Volgende week bespreekt de Tweede Kamer de voortgang van de uitvoering VN-verdrag Handicap. Daarbij komt ook de Schaduwrapportage van de Alliantie VN-verdrag Handicap aan de orde. Oproep: kom op donderdag 19 december naar de Tweede Kamer om het debat bij te wonen.

Dit zodat we zichtbaar zijn en daarmee aandringen op daadkrachtige uitvoering van het verdrag en échte verbeteringen voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Schaduwrapport
Uit de schaduwrapportage blijkt dat het niet goed gaat met de uitvoering en dat in veel opzichten de positie van mensen met een beperking zelfs achteruit is gegaan. De Schaduwrapportage VN-verdrag Handicap is hier te downloaden en de brief van de Alliantie aan de Kamerleden hier.

Bijwonen
Het debat met onder meer minister De Jonge begint om 10.30 uur in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Zet die datum alvast in je agenda. Informatie over het bijwonen van het debat en hoe je je kunt aanmelden bij de Tweede Kamer is te vinden op de bezoekerspagina.

(Bron: Iederin)

  2 comments for “Kom naar debat VN-verdrag: 19 december in de Tweede Kamer

  1. Ria Scheltens
    13 december 2019 at 23:10

    Mijn beperkingen zijn gekomen door van jongs af aan reuma te hebben. De laatste jaren wordt er enorm gekort op b.v. fysiotherapie, medicijnen. Ook is de A.O.W. de laatste jaren niet omhoog gegaan maar alles is wel duurder geworden. Dus een auto is niet meer te betalen. Dit was wel mijn enigste mogelijkheid voor sociale contacten. Ja, de Regiotaxi is er maar neemt veel tijd in beslag en in sommige auto’s kom ik er bijna niet in of uit. Zo kan ik nog wel even doorgaan maar het is duidelijk dat U zich niet aan het verdrag houdt. Wij willen vanwege de zorgvraag naar een aanleunwoning. Wij hadden een plek uitgezocht welke niet zover weg is. Tot onze verbijstering kregen wij bericht dat wij er niet voor in aanmerking kwamen omdat ons inkomen te laag was.!!!!!!!!

  2. willem heitlager
    16 december 2019 at 20:27

    helaas kan ik nietJAMMER

Geef een reactie