Kinderboek ‘Wat is er met jou gebeurd?’ vanaf vandaag verkrijgbaar

Vandaag verschijnt het prentenboek ‘Wat is er met jou gebeurd?’, dat geschreven is door James Catchpole en geïllustreerd door Karen George. Het kinderboek laat zien hoe mensen met een beperking behandeld worden én behandeld zouden willen worden. Het is een gevoelig verhaal met toegankelijke prenten.

Wat is er met jouw been gebeurd?
Was het een haai?
Een inbreker? Een leeuw?
Is hij eraf gevallen?

Wat is er met jou gebeurd?
Elke keer als Joep buiten speelt, krijgt hij dezelfde vraag: wat is er met jouw been gebeurd? Joep heeft eigenlijk helemaal geen zin om die vraag te beantwoorden. De kinderen verzinnen de meest bizarre verklaringen, maar ontdekken uiteindelijk dat ze hun fantasie ook kunnen gebruiken om samen te spelen! Een baanbrekend verhaal om te leren begrijpen hoe het is om als ‘anders’ gezien te worden.

Auteur James Catchpole heeft zelf één been en schreef dit boek om duidelijk te maken welke impact de vraag ‘Wat is er met jou gebeurd?’ heeft op mensen met een beperking.

Fantasie
Mooi detail: telkens als de kinderen fantaseren, is hun fantasie in één effen kleur weergegeven. Bekijk hier een inkijkexemplaar, en in onderstaande (Engelstalige) video vertelt de auteur over zijn motivatie om dit boek te maken. Je kunt het kinderboek hier bestellen.

Eerste recensie
“Een prentenboek dat op alle fronten inclusiviteit omarmt en jonge kinderen laat voelen dat iets dat anders lijkt, net zo goed heel gewoon is” – Kirsten König van De Kinderboekwinkel in Amsterdam.

Geef een reactie