Kennismaken met aangepast zeilen in Rotterdam

Afbeelding van Henk Prenger via Pixabay

Op zaterdag 4 juni kun je ontdekken hoeveel er mogelijk is op watersportgebied. Verschillende organisaties die aangepast zeilen mogelijk maken, laten deze dag op de Kralingse Plas van Rotterdam zien dat er geen beperkingen zijn om te gaan watersporten.

Geïnteresseerden kunnen van 10.00 tot 16.00 uur komen zeilen bij de KR&ZV de Maas, locatie Kralingse Plas aan de Kralingse Plaslaan 121 in Rotterdam.

Veel mogelijk
De dag wordt georganiseerd door Pro Regatta, Koninklijke Roei- en Zeilvereniging de Maas, WSVR en Hansa Sailing. Ook SailWise is aanwezig, een organisatie die actieve watersportvakanties organiseert op verschillende locaties in Nederland. “Een fysieke beperking hoeft geen beperking te zijn om te gaan watersporten”, vertelt SailWise-directeur Renske Rietbergen. “Op watersportgebied is er enorm veel mogelijk. Zo kunnen mensen met een dwarslaesie zelfstandig zeilen met hulp van een joystick die ze met hun kin en mond bedienen.”

De verschillende organisaties zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers met watersportervaring, die het zeilen willen begeleiden. Naast mensen met een beperking zijn ook zij van harte welkom op deze zeildag.

Meer lezen over aangepast sporten? Neem een abonnement op Support Magazine!

(Bron: Barendrechts Dagblad)

Geef een reactie