Kennismaken met aangepaste sporten bij Special Sports Experience

Special Sports Experience (Foto: Sportservice Noord-Holland)

Special Sports Experience (Foto: Sportservice Noord-Holland)

Op zaterdag 2 juli 2016 vindt de jaarlijkse sport- en beweegmarkt plaats in Amstelveen. Een mooi evenement om kennis te maken met het plaatselijke sportaanbod. Inwoners uit Amstelveen en omstreken die meer informatie willen over sport, komen in grote getale een kijkje nemen op deze markt.

Dit jaar is er extra aandacht voor aangepast sporten en sluit de Special Sports Experience aan.

Special Sports Experience
Sport is voor iedereen belangrijk, zeker voor mensen met een beperking. Deze doelgroep is echter niet altijd goed bekend met de mogelijkheden op sportgebied en sportdeelname onder deze doelgroep is doorgaans lager ten opzichte van mensen zonder beperking. De Special Sports Experience is een samenwerking tussen Sportservice Haarlemmermeer, SportSupport Haarlem en de Dirk Kuyt Foundation en richt zich op de zichtbaarheid van aangepast sporten. In september 2015 vond de eerste editie van de Special Sports Experience plaats in Haarlem, waar ruim 175 bezoekers kennis hebben gemaakt met sporten als handbiken, rolstoelhockey en G-tennis.

Sportaanbieders
Tijdens de sportmarkt in Amstelveen zijn ook een aantal sportaanbieders aanwezig met sportmogelijkheden voor mensen met een beperking en bezoekers kunnen kennis maken met verschillende bekende en onbekende sporten. Tijdens de markt kunt u zich laten informeren en vragen stellen, maar zelf ook mee doen met verschillende sporten. De volgende aanbieders zijn aanwezig op 2 juli:

 • ZSC Oceanus – Zwemmen
 • Stichting Rolstoeldansen Nederland – (Rolstoel)dans
 • St. Rolstoeltennis Badhoevedorp – Rolstoeltennis
 • VC Hoofddorp – Zitvolleybal
 • RaceRunning Nederland – Racerunnen
 • AH&BC – LG-Hockey
 • Chungdokwan – Taekwondo
 • Aikidojo – Aikido
 • Verder in Balans – Tennis, bewegen op muziek
 • Taijiquan en Qigong School van Geel – Taijiquan en Qigong

Daarnaast kunt u op deze dag bij de kraampjes van onder andere Sportservice Haarlemmermeer, SportSupport Haarlem en BOSK terecht om u te laten informeren over zaken met betrekking tot aangepast sporten.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.aangepastsporten.info. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Wout Werker, regiomedewerker aangepast sporten, via wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl of 023 -557 59 37 of met Sportbedrijf Amstelveen via 088 – 8585100.

(Bron: Dichtbij)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Kennismaken met aangepaste sporten bij Special Sports Experience

 1. 17 juni 2016 at 23:44

  Helemaal top zoiets zou hier in gemeente emmen ook niet verkeerd zijn, zelf doe ik rolstoelbasketbal, maar de contributie is echt verschrikkelijk duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *