Katten én mensen met beperking samen op speciale kattenkalender

28 februari 2023 - Redactie Support Magazine

Arianne de Jong verzorgt namens Stichting Katshuisch 26 katten met een beperking. Om meer aandacht te vragen voor haar katten organiseert ze binnenkort een fotoshoot met katten én mensen met een beperking. Dat meldt regionale omroep Dtv Nieuws.

Die worden dan samengevoegd tot een echte Katshuisch-kalender. Toen De Jong vrijwilliger was bij De Zonnebloem zag ze regelmatig mensen met een beperking. "En toen moest ik heel erg denken aan een kat die ik zelf had. Ik had echt zo iets van ‘die handicap is bij mensen precies hetzelfde als bij dieren’. Dat soort katten worden meestal direct ingeslapen”, zegt De Jong. "Bij mensen doe je dat gelukkig niet, maar toen dacht ik: waarom zou je dat bij dieren eigenlijk wel doen?"

Katshuisch-kalender

Suzanne Langens is een van de fotoshoot-deelnemers. Ze heeft sinds haar 19e een prothese als gevolg van botkanker. "Een van de katten hier – Agnes – mist een rechterachterpootje. Mijn dochter begon me daarom al snel Agnes te noemen", vertelt Langens. "Ik mis een been en Agnes mist een been, dus we passen goed bij elkaar."

'Lekker zichzelf'

Langens moet soms wel eens lachen als ze ziet hoe de katten in het Katshuisch rondlopen. "Maar ik vind het vooral geweldig om te zien dat ze hier zo rondlopen. Wat ze hier nog kunnen en mogen. Dat ze niet worden afgemaakt. Hier mogen ze nog lekker zichzelf zijn."

De eerste fotoshoot voor de Katshuisch-kalender staat gepland op 7 maart in het Katshuisch in Vinkel.

Bekijk de bijbehorende video op de website van Dtv Nieuws.

(Bron: Dtv Nieuws)

Altijd op de hoogte blijven?