Kassa licht problemen bij hulpmiddelen en verhuizen uit

Wie hulpmiddelen nodig heeft, zoals een rolstoel of scootmobiel, kan door een verhuizing naar een andere gemeente in grote problemen komen. Hiervoor kwam aandacht bij tv-programma Kassa bij BNNVARA van zaterdag 21 september, met daarin onder meer Ieder(in)-directeur Illya Soffer.

Terugkijken kan hier:

(Bron: Iederin)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Kassa licht problemen bij hulpmiddelen en verhuizen uit

  1. Annemarie Anten
    28 september 2019 at 20:00

    Drie jaar geleden ben ik van het westen naar de Achterhoek verhuist. In mijn oude woonplaats had ik net een nieuw keukentafelgesprek achter de rug en kreeg ik opnieuw, ondanks vele rapporten, een uitgebreide keuring (terwijl ik mijn handicap en crps inmiddels al twaalf jaar heb). Opnieuw werden de uren voor de zorg vastgesteld, kreeg ik een nieuwe rolstoel en een vergoeding voor aanpassing van mijn auto. Binnen een jaar verhuisde ik. Daar begon het hele circus opnieuw, ondanks de doorgestuurde rapporten. Het overnemen van mijn rolstoel van een jaar oud, duurde uiteindelijk ook een jaar.
    Daarom pleit ik voor een landelijk systeem waarin alles geregistreerd staat. Bij verhuizing kan de nieuwe gemeente alles naadloos overnemen. Dit scheelt een hoop overheidsgeld, energie en ergernis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *