Karin maakt muziek met Candy Dulfer op Magic Flute

Schermafbeelding YouTube-video

Schermafbeelding YouTube-video

Altijd dromen van muziek maken, maar door een spierziekte dat niet kunnen. Voor Karin van Dijk (24) is haar droom alsnog uitgekomen door de Magic Flute, die ze nu jaren met veel succes bespeelt. En onlangs mocht ze spelen met niemand minder dan saxofoniste Candy Dulfer.

De Magic Flute is een muziekapparaat dat met de mond te besturen is. Door bewegingen van het hoofd verander je de noot die je speelt.

Fan van de saxofoon
“Op het apparaat kun je verschillende geluidskaarten aansluiten”, legt Van Dijk uit. “Zo kun je saxofoon spelen, maar ook drums, trompet en zelfs doedelzak. De sax blijft mijn favoriet.”

In het Rotterdamse revalidatiecentrum Rijndam komt één van haar favoriete muzikanten langs: Candy Dulfer. De ALS-ambassadeur is erg geïnteresseerd in muziekinstrumenten die ook mensen met een spierziekte kunnen gebruiken.

Medisch doel
De uitvinding is bedacht door Ruud van der Wel, van de stichting My Breath My Music. In het Rijndam is hij ademhalingstherapeut.

“Mensen met een spierziekte krijgen vaak last van hun longen”, vertelt Van der Wel. “Met de Magic Flute maken ze niet alleen muziek, ze trainen ook de longen.”

(Bron: RTV Rijnmond)

Geef een reactie