Overweeg je te gaan kamperen? En aarzel je? Is het wel iets voor jou? Voor je gezin? Beginnende kampeerders maken nog wel eens essentiële fouten waardoor ze na één keer kamperen afhaken. Jammer, jammer. Daarom: neem de tips in dit artikel ter harte en de kans is groot dat je er een fantastische passie bij krijgt.

1. Alles testen

Kampeercursussen van de ANWB bestaan niet meer, maar les één is nog steeds: test alles zoveel mogelijk uit, in de winkel of thuis. Zodat je op de camping niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Dat geldt bijvoorbeeld voor het bed. Kies je voor een luchtbed? Een veldbed? Een oprolbaar matras? Oriënteer je in de winkel en neem er zo mogelijk een paar mee naar huis om te proberen. Online bestellen kan natuurlijk ook.

2. Kijk af

Dan het kampeermiddel. Schaf niet direct een dure kampeeruitrusting aan. Leen of huur eerst eens iets. Kijk af bij andere kampeerders, bijvoorbeeld op de open dag van Stichting Handicamp en zoek naar ervaringen van anderen op internet. Wordt het een caravan met brede deur en oprijgoten? Of toch een slimme vouwwagen met standaard een hoog bed? Bungalow- en tunneltenten bieden veel ruimte om met je rolstoel te manoeuvreren. Let ook op de ingang: soms is daar een opstaande rand tegen regenwater. Dat kan lastig voor de rolstoel zijn. Trouwens, van sommige sportieve lezers zien we ook foto’s van mooie vakanties met kleine koepeltentjes. Alles is afhankelijk van jouw persoonlijke mogelijkheden en slimme handigheidjes! Je kunt veel van elkaar leren.

Lees het hele artikel met de andere tips in de gratis Support Magazine Online Special Vakantie 2024:

Naar de Online Special Vakantie 2024

Altijd op de hoogte blijven?