Jetze Plat wint eerste triatlon van het jaar in Besançon

17 juni 2024 - Robin Wubben
Mathilde Dusol
Jetze Plat heeft de World Triathlon Cup in het Franse Besançon gewonnen. Het was voor de 33-jarige man uit Vrouwenakker zijn eerste triatlon van het seizoen. Plat kwam na 750 meter zwemmen, ruim 21 kilometer handbiken en 5 kilometer wheelen solo over de finish.

Plat geldt als tweevoudig paralympisch kampioen en veelvoudig wereldkampioen als favoriet voor paralympisch goud in Parijs. Door zijn goede resultaten in eerdere seizoenen hoefde hij zich dit jaar niet druk te maken om kwalificatie voor de Paralympische Spelen. Daarom was de race in Besançon pas zijn eerste triatlon van het jaar.

Voorsprong

Al tijdens het zwemmen nam hij een voorsprong op zijn concurrenten. Met goede wissels en zijn sterke handbike- en wheeleronderdelen bouwde hij zijn voorsprong alleen maar verder uit. Het zilver ging naar de Oostenrijker Florian Brungraber, brons was voor de Italiaan Giuseppe Romele.

Winst

Bij de vrouwen kwam Margret IJdema als eerste over de finish. In haar klasse (PTWC) ontbraken veel concurrenten, wat zorgde voor een weinig representatief deelnemersveld. Sanne Koopman veroverde in de Franse stad zilver in de PTS3-klasse. Goud ging naar de Franse wereldkampioene Elise Marc. 

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?