Jan Kooijman geeft zich bloot in nieuwe campagne Prinses Beatrix Spierfonds

actie-campagne-jan-kooijman-prinses-beatrix-spierfonds-572x429Sinds afgelopen dinsdag loopt de nieuwe campagne van het Prinses Beatrix Spierfonds. Om aandacht te vragen voor spierziekten geeft spierfondsambassadeur Jan Kooijman zich letterlijk en figuurlijk bloot. De spraakmakende foto’s zijn door het hele land te zien.

Om aandacht te vragen voor spierziekten ging Jan voor het Prinses Beatrix Spierfonds uit de kleren. “Veel mensen weten nog weinig tot niets van spierziekten af. Meer aandacht en begrip voor spierziekten leveren hopelijk ook meer donaties op, waarmee het fonds dan extra onderzoek mogelijk kan maken. Het doel heiligt wat dat betreft de middelen”, zegt Jan over de campagne.

Boodschap
Het pikante kiekje heeft volgens Jan ook een belangrijke boodschap. “Elke beweging die ik maak of het nu gaat om dansen, draaien, schreeuwen of ademen komt vanuit mijn spieren. Dit is voor mij zo vanzelfsprekend, daar denk ik niet bij na. De meeste Nederlanders denken er ook niet bij na, maar voor iemand met een spierziekte kan dat de grootste opgave zijn.”

De beelden zijn gemaakt door Carli Hermès, die voorwaarde heeft Jan gesteld. “Hij is een uitstekende regisseur en fotograaf en ik vertrouw hem volledig. Dat bracht een soort rust.”

Jan is al sinds 2013 ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds. Om meer van de campagne te zien ga je naar de website van het fonds.

(Bron: RTL Nieuws)

Geef een reactie