Invictus Games in Den Haag opnieuw uitgesteld vanwege corona

Foto via Invictus Games

De Invictus Games die in mei in Den Haag gehouden zouden worden, gaan opnieuw niet door. Het sportevenement voor militairen en veteranen met psychisch of lichamelijk letsel is nog een keer uitgesteld vanwege de coronacrisis. Het evenement wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022, de exacte datum wordt later bekendgemaakt.

Het internationale sportevenement zou vorig jaar al in het Haagse Zuiderpark worden gehouden, maar werd toen naar dit jaar verplaatst. Minister van Defensie Ank Bijleveld sprak destijds van “een grote teleurstelling” voor de deelnemers.

Diverse sporten
Voor de editie in Den Haag stonden tien sporten op het programma: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, JLR Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. De eerste spelen werden in 2014 in Londen gehouden. Daarna volgden edities in de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Activiteiten in 2021
De organiserende instanties hopen dit jaar te kunnen zorgen dat een vorm van gezamenlijk herstel door sport toch nog mogelijk is. Het plan is om in de periode van 29 mei tot 5 juni 2021 iets met de Invictus deelnemers te organiseren om de gemeenschap bij elkaar te houden en blijvende veerkracht te tonen. Details hierover worden spoedig bekendgemaakt.

De Britse prins Harry is beschermheer van de Invictus Games. In een video steken hij en (oud-)deelnemers het zorgpersoneel een hart onder de riem:

(Bron: NOS)

Geef een reactie