‘Intouchables’-remake krijgt vervolg ondanks castingkritiek

De film ‘The Upside’ uit 2017 krijgt een vervolg ondanks de felle castingkritiek die de film direct na release kreeg. In de film, een Amerikaanse remake van de Franse, op waarheid gebaseerde, film ‘Intouchables’ uit 2011, wordt de hoofdrol vertolkt door Bryan Cranston, een acteur zonder handicap die een personage met handicap speelt en juist dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Cranston geeft toe wat in de kritiek te zien, maar zal zijn rol toch weer oppakken voor het vervolg. Dat meldt FilmVandaag.

Kevin Hart en Bryan Cranston in ‘The Upside’. Foto via Escape Artists.

Bewust van de kritiek
Cranston zal opnieuw de rol spelen van Philip Lacasse, een rijke man die vanwege een dwarslaesie een rolstoel gebruikt. De miljonair gaat een bijzondere vriendschap aan met een jonge vader die een baan nodig heeft om zijn voorwaardelijke vrijlating te behouden en wordt ingehuurd voor de intensieve functie van verzorger.

Cranston is zich ervan bewust dat er kritiek was op de casting en ziet er ook wel wat in:

We maken een vervolg op The Upside. Ik heb daar veel kritiek op gekregen. Ik ben een valide acteur die een gehandicapt personage speelt. Ik was best verbaasd dat daar zoveel over te doen was, maar ik vond het een goed argument dat gehandicapte acteurs geen kans krijgen. Het is een soort van catch-22, want het is ook een kwestie van: heb je het cachet om de film te kunnen dragen? We zouden geweldige prestaties gemist hebben als bepaalde valide acteurs geen personages met een handicap hadden gespeeld, maar je kunt niet echt weten hoe het voelt om in hun huid te leven.Bryan Cranston

Ondervertegenwoordiging
De laatste jaren wordt er steeds vaker opgeroepen om ook gehandicapte acteurs te casten. De belangrijkste reden hiervoor is dat acteurs met een handicap grotendeels ondervertegenwoordigd zijn in de geschiedenis van Hollywood. Een bijkomende reden is dat deze acteurs wellicht beter in staat zouden zijn om hun persoonlijke ervaringen in te zetten voor die rollen.

Bryan Cranston (links) en Kevin Hart in ‘The Upside’. Foto via Escape Artists.

Geslaagd
Ondanks de controverse rondom ‘The Upside’ deed de film het goed. Met $125,8 miljoen aan omzet werd het de op 60 na best verdienende film van 2019. Het vervolg heeft de potentie om een nog grotere hit te worden, aangezien bij de makers van het nog grotere origineel ‘Intouchables’ geen concrete plannen zijn voor een vervolg.

Meer film-, tv- en podcasttips? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: FilmVandaag)

Geef een reactie