Innovatieve rolstoel iBOT komt naar Europa

Foto via iBOT.

De iBOT personal mobility device is per 15 maart 2022 goedgekeurd voor gebruik in de hele Europese Unie. De iBOT is het resultaat van 20 jaar doorontwikkelde techniek. Leverancier 2KERR haalt de iBOT naar Nederland en de rest van Europa.

Gerhard Breugem van 2KERR is al jarenlang distributeur van innovatieve balansrolstoelen. “De iBOT is meer dan een elektrische rolstoel. De stoel heeft zoveel mogelijkheden dat je gewoon mee kunt doen, waar je ook bent”, aldus Breugem.

Innovatieve eigenschappen
Een innovatieve eigenschap van de iBOT is de trapmodus, waarmee de gebruiker zelfstandig een trap op en af kan. De rolstoel kan over elke ondergrond rijden: ruw terrein, zand, gras, stenen en zelfs sneeuw. Ook obstakels en stoepranden zouden geen belemmering vormen. En de iBOT heeft een goedgekeurd dockingsysteem, zodat je vanuit de stoel auto kunt rijden.

Foto via iBOT.

Ooghoogte
Een ander voordeel van de iBOT is het sociale aspect. In de balansmodus gaat de iBOT omhoog, en kijken gebruikers een ander recht aan. Ook rijdend, tot een snelheid van 6 kilometer per uur. “Op ooghoogte communiceren tijdens het wandelen of op een feestje, maakt écht het verschil”, vertelt ervaringsdeskundige Thomas Weiand. “Je maakt echt contact.”

Certificering
2KERR is de Europese distributeur voor Mobius Mobility, de iBOT-fabrikant uit Manchester (Verenigde Staten) en onderdeel van DEKA Research. 2KERR en Mobius Mobility hebben nauw samengewerkt bij het realiseren van de certificering voor de nieuwe Europese MDR-regelgeving.

(Bron: iBOT)

  3 comments for “Innovatieve rolstoel iBOT komt naar Europa

Geef een reactie