In het augustusnummer van Support Magazine

Stel; na een verpletterende val zit je met een hoge dwarslaesie. Is het dan een logische gedachte om vanuit je rolstoel 829 vleeskalveren te gaan houden? Boer Rein Kroneman uit Nunspeet vond van wel. Op de coverfoto van het nieuwe nummer van Support Magazine zie je Rein Kroneman in actie. Hij heeft zojuist met een stoeltjeslift de transfer gemaakt van zijn rolstoel naar de melkvoedermachine. De kalfjes wachten, ze hebben dorst!

In het sportkatern nog zo’n bikkel met een dwarslaesie: Anton de Rooij. Zijn allereerste wedstrijd in het nationale rolstoelbasketbalteam speelde hij in 1989. De teller met interlands liep verder en verder op, tot hij dit voorjaar de magische grens van 700 aantikte. Een unicum, niet alleen in de gehandicaptensport maar in de gehele sport. De teller is inmiddels nog verder opgelopen en de nu 50-jarige rolstoelbasketballer is door de bondscoach geselecteerd voor de wereldkampioenschappen rolstoelbasketbal, die in augustus in Hamburg gehouden worden.

Onbeperkt aan de Slag is een sociale onderneming die werkgevers en werkzoekenden met een beperking met elkaar in contact brengt via Meet & Greets. Bijeenkomsten bedoeld om te netwerken en elkaar te leren kennen. “En natuurlijk is het mooi als dit een zijdeurtje kan zijn naar een sollicitatie,” vertelt directeur Saskia Rosmalen in Support Magazine. “De afgelopen twee jaar heeft bijvoorbeeld een bedrijf als ABN AMRO ruim dertig mensen via de Meet & Greet-ontmoetingen aangenomen. En niet omdat de bank het moest vanwege de Quotumwet, maar omdat ze het wilde.”

In België rijdt de rolstoeltoegankelijke Kusttram elke tien minuten tussen het noordelijke Knokke-Heist en het zuidelijke De Panne. Support Magazines reisredacteur Eelke Kelderman doet verslag van de zeventig kilometer tellende treinrit. Inclusief de hoogte- en dieptepunten (zoals niet-aansluitende rolstoelplanken!). Eelkes advies: neem de tijd en strik een sterke vriend.

En verder…

  • Een dubbelinterview met de scheidende en de nieuwe directeur van het Lilianefonds. Twee bevlogen mensen aan het woord over de praktische hulp die de organisatie biedt aan heel veel kinderen met een beperking in ontwikkelingslanden.
  • Activiste Roos Prommenschenckel aan het woord over haar rol als SUE’s Warrior. Roos is Warrior van het eerste uur. Zij sluit zich graag aan bij de strijd van mode-ontwerpster Kelly Sue voor een inclusieve samenleving.
  • Kunstenares Jolanda Kieneker schildert vanuit haar rolstoel. Portretten en naakt zijn haar specialiteit. Op de expositie SHINE (met fotowerk van Monique Velzeboer) is Jolanda een van de geportretteerden. In Support Magazine een geschreven portret van de kunstenares.
  • En nog veel meer! Zorg dat je niets mist, neem eigenlijk maar meteen een abonnement ;-)

De augustus-editie van Support Magazine verschijnt 27 juli 2018.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *