In de april-editie van Support Magazine

Vrijdag 29 maart ligt er weer een mooie, nieuwe editie van Support Magazine bij de abonnees in de brievenbus. In dit artikel vind je een voorproefje van wat er zoal in het nieuwe nummer aan bod komt.

Interview met Tamara van Ark
Wat zijn de nieuwe plannen van staatssecretaris Tamara van Ark als het om gelijke beloning voor mensen met een beperking gaat? Vorig jaar moest zij na luidkeelse protesten de loondispensatieplannen – die stamden uit het regeerakkoord – van tafel halen. Met haar ‘breed offensief’ probeert zij het opnieuw.

“Het systeem moet er voor de mensen zijn en niet andersom,” vertelt de staatssecretaris tijdens het interview met Support Magazine’s hoofdredacteur Monique Wijnen. Van Ark legt graag haar oor te luisteren bij de mensen om wie het gaat, zo blijkt. Toch houdt ze een slag om de arm: “Ik vind het fijn dat naast de Landelijke Cliëntenraad en de vakbonden ook de mensen van Wij Staan Op! aan tafel zitten. Tegelijkertijd heb ik wel eerlijk verteld dat ik niet alles wat op tafel komt ook kan uitvoeren. Ik kan nu, met de plannen die ik heb, een groot aantal verbeteringen doorvoeren, maar voor sommige ideeën is de reikwijdte net te groot.”

In Support Magazine legt de staatssecretaris uit wat de vier pijlers zijn waar haar nieuwe plannen op rusten.

Het grote overzicht van elektrische rolstoelen
Iedere doorgewinterde rolstoeler weet het: Als je een nieuwe rolstoel nodig hebt dan is het goed je van te voren uitgebreid te oriënteren. Ook – of juist vooral – als je er een aanvraagt bij de gemeente. Gemeenten werken immers vaak met een standaardpakket, en dat betekent niet per se dat je de allerbeste rolstoel voor jouw specifieke situatie krijgt aangeboden. Support Magazine zette de de specificaties van zo ongeveer alle gangbare elektrische rolstoelen op een rij, zodat je in één oogopslag kunt zien hoe hard ze kunnen, wat de draaicirkel is, de actieradius, de maximum obstakelhoogte, en andere zaken die van belang zijn. Zoals de transportmaten bijvoorbeeld. Heel handig om te weten als je de rolstoel mee wilt nemen op reis!

Handbikekampioenen
Support Magazine’s columnist Jetze Plat is niet alleen wereld- en paralympisch kampioen handbiken, sinds deze maand is hij ook officieel de allersnelste handbiker ter wereld. In Alkmaar verpletterde hij het werelduurrecord, met een snelheid van bijna 45 km/h. “Een mooi project om op te focussen,” omschrijft Plat zijn zege de april-editie. Toch gaat de column van de altijd bescheiden Jetze voor een groot deel over zijn andere grote passie: het promoten van de gehandicaptensport.

Even verder in het blad komt Jetzes vrouwelijke collega Laura de Vaan aan het woord. Ook zij wist met haar handbike een aanzienlijke hoeveelheid zilver, brons maar ook goud binnen te slepen. Hoe combineert ze haar strakke trainingsschema met haar werk bij NOC*NSF? Ze vertelt het in Support Magazine.

En nog veel meer!
Een reportage over powerchairhockey, een uitgebreid artikel over de nieuwe Handreiking van de VNG, waar je als Wmo-cliënt je voordeel mee kunt doen. Portretten, nog meer columns… Beleef het zelf en neem een abonnement. Dan ben je altijd op de hoogte van wat er speelt voor mensen met een fysieke beperking. Het eerste jaar betaal je maar € 19,99 voor 6 edities plús de jaarlijkse Support Vakantie-special.

Het aprilnummer van Support Magazine verschijnt 29 maart 2019.

Geef een reactie