Ieder(in) verzamelt politieke wensen voor verkiezingspamflet 2021

Foto via Flickr/Sebastiaan ter Burg

Maart 2021 zijn de verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer gepland. Ieder(in) wil dat politieke partijen veel meer aandacht besteden aan mensen met een beperking of chronische ziekte en daarom ontvangen zij via een enquête graag welke punten van belang zijn. Die komen in het Ieder(in)-verkiezingspamflet aan de politieke partijen.

Ruim twee miljoen mensen in Nederland hebben een beperking of chronische aandoening. Toch staan onderwerpen die ons aangaan niet altijd even hoog op de politieke agenda.

Ieder(in)-verkiezingspamflet
Voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 wil Ieder(in) daar samen met leden en andere organisaties van mensen met een beperking of chronische ziekte verandering in brengen. Dat doen ze door de komende maanden met ons eigen verkiezingspamflet te komen. Politieke partijen kunnen uit dit verkiezingspamflet punten overnemen voor hun eigen verkiezingsprogramma’s.

Wat wil jij?
Om tot een stevig pamflet te komen, heeft de organisatie jouw ervaring en deskundigheid nodig. Je kunt hen helpen door de enquête hier in te vullen. Verspreid dit ook verder, zodat zoveel mogelijk mensen er op kunnen reageren. In de enquête staan vragen over zorg, geld, werk, onderwijs, vervoer, wonen en het VN-verdrag Handicap.

Deelname
Wat willen we met zijn allen van de politieke partijen en een nieuw kabinet? Waar moeten zij zich voor inzetten als het gaat over mensen met een beperking of chronische ziekte? Laat het Ieder(in) weten! De enquête is anoniem en invullen kost ongeveer 5-10 minuten. Tot en met 4 maart kun je meedoen. Als je ondersteuning nodig hebt bij het invullen, laat dat weten via post@iederin.nl, dan wordt er contact met je opgenomen.

(Bron: Iederin)

Geef een reactie