Ieder(in): ‘Geef mensen met beperking hogere compensatie voor energierekening’

De maatregelen voor het compenseren van de energierekening volgend jaar zijn niet voldoende voor mensen die vanwege hun beperking of chronische ziekte extra energiekosten hebben. Dat stelt de netwerkorganisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte Ieder(in), gemeld door consumentenplatform Radar.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Mensen met een beperking hebben vaak hogere energiekosten, bijvoorbeeld als ze gebruik maken van een elektrische rolstoel of medische apparatuur, aldus Ieder(in). Sowieso hebben mensen met een beperking vaker financiële problemen, onder meer door een onzeker inkomen en hoge zorg- en ondersteuningskosten.

Illya Soffer, directeur van Ieder(in): “Veel mensen met een beperking zitten totaal in de knel en kunnen niet verder bezuinigen.” Ze zegt dat het kabinet snel met gerichte noodmaatregelen voor deze groep moet komen.

Meer aandacht
Ieder(in) wil bijvoorbeeld een hogere compensatie voor de energiekosten voor mensen die gebruikmaken van zuurstofconcentrators en thuisbeademing. Ook moeten meer mensen gebruik kunnen maken van de bijzondere bijstand en moet die vorm van hulp toegankelijker worden. Ook wil de organisatie dat regelingen en toeslagen die gelden voor mensen met een beperking of chronische ziekte beter onder de aandacht worden gebracht.

Meer lezen over regelingen en toeslagen waar je vanwege een beperking recht op hebt? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Radar)

  4 comments for “Ieder(in): ‘Geef mensen met beperking hogere compensatie voor energierekening’

Geef een reactie