Hulphond Sully van president Bush heeft nieuwe baan

Screenshot YouTube/NOS

De hulphond van de onlangs overleden oud-president van de Verenigde Staten George H.W. Bush heeft een nieuwe baan. Door het omhoog houden van een poot, legde de labrador een eed af om te dienen bij het Walter Reed Military Medical Center in Bethesda. Het ziekenhuis biedt zorg aan veteranen met een handicap.

Sully werd beroemd als de hulphond van de 41e president van de Verenigde Staten in de laatste fase van diens leven. Bush had de ziekte van Parkinson. De hulphond hielp hem met het openen van deuren en het pakken van spullen. Toen Bush was overleden, lag hij bij de kist.

“Sully zal doorgaan met het verspreiden van liefde in het Walter Reed Ziekenhuis. Hij was een geliefde kameraad toen mijn opa hem het meeste nodig had”, zei kleindochter Jenna Bush Hager eerder op Twitter.

Nieuwe functie
In zijn nieuwe rol zal Sully lichamelijke en geestelijke ondersteuning bieden aan gewonde veteranen, hun families en de ziekenhuispersoneel. Door zijn aanwezigheid kan hij de gevoelens van stress wegnemen en positieve gevoelens versterken, zegt het ziekenhuis. Na de beëdiging werd Sully aangekleed met een militair vest, dat de labrador tijdens zijn werk zal dragen.

(Bron: NOS)

Geef een reactie