Hotel voor festivalgangers met beperking op Zwarte Cross

Foto via Zwarte Cross

De Zwarte Cross richt een speciale accommodatie in voor mensen met een beperking, zodat ook zij comfortabel en toegankelijk kunnen overnachten op het festival. Er is plaats voor 20 tot 25 festivalgangers in het speciale ‘MIVA Las Vegas’ hotel.

De Zwarte Cross is al een slijtageslag wanneer je ‘gewoon’ kunt lopen, met een handicap kan een weekend feesten nóg een stuk vermoeiender zijn. Op het festivalterrein naast Grasnapolsky zal daarom MIVA Las Vegas gebouwd worden.

Medewerking
Enkele mensen van revalidatiecentrum Het Roessingh hebben veel werk verzet om een tent te creëren met slaapplekken en hospitality units, zodat festivalgangers met een beperking óók eens een heel weekend Zwarte Cross kunnen beleven. Een plek inclusief bedden, tilliften, aangepast sanitair, verzorging en heel veel meer. Er is zelfs een eigen taxi van de camping naar het festivalterrein. MIVA Las Vegas wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door stichting No Restrictions Party Unlimited en HandicapNL.

Zwarte Cross: “Een prachtig project en we hopen dat dit in de toekomst op veel meer festivals en evenementen gaat gebeuren. Niks is onmogelijk!”

Impressie van MIVA Las Vegas:

Opening
Rick Brink, de kersverse minister van Gehandicaptenzaken, mocht MiVa Las Vegas openen. De videoreportage van deze gebeurtenis is te zien op de website van Omroep Gelderland.

Zwarte Cross heeft voorgaande jaren meer gave dingen georganiseerd voor mensen met een beperking, zoals met een brommobiel de baan op crossen bij de Mindervaliden-klasse, en het invoeren van een rolstoeltaxi op het terrein.

(Bron: Zwarte Cross)

Geef een reactie