Hertog grijpt goud op 200 meter WK para-atletiek, zilver voor Alkemade

10 november 2019 - Redactie Support Magazine

Ronald Hertog heeft zaterdag op de WK para-atletiek goud veroverd op de 200 meter (T64). Hij was in de spannende finale net iets sneller dan de Griek Michail Seitis: 22,20 om 22,23. Het brons ging naar de Amerikaan David Prince.

Hertog lag bij het uitkomen van de bocht nog achter, maar met een geweldige eindsprint griste hij het goud voor de neus van de Griek weg. Het is niet de eerste WK-medaille voor Hertog. In 2011 won hij brons als speerwerper en in 2013, 2015 en 2017 pakte hij telkens zilver als verspringer.

Ook op de Paralympische Spelen was de alleskunner al succesvol. Als speerwerper won hij in 2012 in Londen brons en drie jaar geleden pakte hij als verspringer zilver als verspringer.

Bekijk de wedstrijd van Ronald Hertog hier.

- Artikel gaat verder na de foto -

Debutante Alkemade pakt zilver

Eerder op de dag was er al succes voor Kimberly Alkemade, die zilver veroverde op de 200 meter (T64). De debutante kwam net tekort om de Duitse Imgard Bensusan van de wereldtitel af te houden. Het brons was voor de Amerikaanse Femita Ayanbeku.

Voor Marlène van Gansewinkel liep de finale op een deceptie uit. De topfavoriete kwam als derde over de finish, maar werd gediskwalificeerd omdat ze net na de start met haar blade de lijn had geraakt. Later in het kampioenschap werd Van Gansewinkel wel tweede op de 100 meter (T64-klasse), waar het brons voor een andere Nederlandse was, Kimberly Alkemade. Nienke Timmer veroverde brons op de 100 meter (T35).

(Bron: NOS)

Altijd op de hoogte blijven?