Help Oekraïners met een beperking te evacueren

Foto door ELG21 via Pixabay.

Mensen met een beperking komen in normale situaties genoeg drempels en ontoegankelijkheid tegen, maar een oorlog brengt nog veel meer hindernissen en gevoelens van hulpeloosheid en angst met zich mee. En dan hebben we het niet eens over het directe levensgevaar dat er bestaat. Oekraïners met een beperking hebben veel minder mogelijkheden voor hun evacuatie.

Daarom helpt de Oekraïense organisatie Fight For Right personen te evacueren. Fight For Right werkt 24 uur per dag en 7 dagen per week om ook vrijwilligers te zoeken, medicijnen en voedsel in te zamelen en hulp te verlenen bij problemen. Er zijn gelukkig al wat mensen succesvol geëvacueerd, maar er wachten nog velen.

Doneren
De organisatie vraagt door middel van een crowdfundingsactie op GoFundMe om te doneren. Alle inkomsten worden gebruikt om mensen met een beperking naar veilige locaties te brengen en ze financiële hulp te geven. Voor mensen die niet geëvacueerd kunnen worden, wordt eten en medicijnen geregeld. Het geld gaat rechtstreeks naar Fight For Right NGO, dat wordt geleid door Oekraïners met een beperking.

Bezoek hier GoFundMe of gebruik de doneerknop hieronder:

(Bron: GoFundMe)

Geef een reactie