HandicapNL kiest voor samenwerking met Buutvrij for life voor inclusievere festivals

2 november 2023 - Redactie Support Magazine

HandicapNL heeft als doel het contact tussen personen met en zonder beperkingen op festivals te bevorderen en om dat doel te bereiken, organiseerde de stichting een pitch met creatieve bureaus. Het team van Buutvrij for life overtuigde HandicapNL met een sterke strategie en een verrassend creatief concept, waarna de partijen een samenwerking zijn aangegaan. De resultaten van de samenwerking zullen in 2024 zichtbaar worden.

"HandicapNL droomt van een Nederland waarin je met handicap écht kunt meedoen. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door festivals toegankelijker te maken. En om mensen met en zonder beperking bij elkaar te brengen aldaar. Dat noemen we 'de SamenWereld'", aldus Danielle Schutgens, directeur HandicapNL.

"We waren erg onder de indruk van de strategie en het concept van Buutvrij for life dat uitgaat van een gedeelde festival-ervaring. Ook de energie dat het team van Buutvrij uitstraalt, sluit goed aan bij de manier waarop wij willen samenwerken. We vonden het fijn dat ze de doelgroep betrokken hebben bij de conceptontwikkeling. Dat geeft ons veel vertrouwen in de realisatie van het concept!”

'Trots'

Oprichter Buutvrij for life, Reuben Alexander: "De samenwerking met HandicapNL is er een om trots op te zijn. De festivalwereld heeft iets magisch. Het is een plek waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten, avonturen kunt beleven en helemaal jezelf kunt zijn (of verliezen, zo je wilt). Je maakt er herinneringen voor de rest van je leven. Zulke ervaringen gun je iedereen. Helaas is deze wereld een stuk minder toegankelijk dan je op het eerste gezicht zou denken. Dit project gaat ervoor zorgen dat de festivalwereld meer toegankelijk wordt en gaat dus een enorme bijdrage leveren aan een meer inclusieve samenleving. Daar dragen wij graag een steentje aan bij."

"Tijdens de strategiefase hebben we Eva Eikhout (presentatrice, spreker) aangehaakt. We vinden het bij Buutvrij altijd belangrijk om mensen buiten onze bubbel te betrekken voor validatie en frisse inzichten. Immers: 'Niets over ons, zonder ons' (motto van HandicapNL)."

Aan het hart

"De afgelopen jaren hebben we altijd vriendelijk bedankt voor pitches", vertelt Reuben Alexander. "Dit deden we omdat we met een relatief klein team zijn, pitchen altijd heel veel resources kost en de spelregels niet altijd duidelijk zijn van tevoren. Niet zo duurzaam dus. We besteden onze tijd en liefde liever aan mensen die bewust voor ons durven kiezen. Toen deze aanvraag binnenkwam, werd dit principe uitgedaagd. Want de doelstelling 'hoe kunnen we mensen met en zonder beperking in contact met elkaar brengen (op festivals)?' is er eentje die ons aan het hart gaat en goed bij onze missie past. We hebben een gemotiveerd team om de wereld elke dag een beetje beter te maken en dat kan op thema’s als duurzaamheid, diversiteit maar ook op inclusiviteit. We werken al met veel plezier voor o.a. Natuur & Milieu en Omroep ZWART, dus HandicapNL is een hele mooie aanvulling op ons klantportfolio."

Altijd op de hoogte blijven?