Handicap NL: ‘Denk minder beperkt over mensen met beperking’

Op de 26e internationale dag voor mensen met een beperking (3 december) roept HandicapNL Nederland op om beter te kijken naar de talenten van mensen met een handicap. Nederland loopt duizenden talenten mis, doordat er te beperkt gedacht wordt over mensen met een handicap.

Volgens de organisatie moet Nederland beter kijken naar wat mensen met een handicap kunnen, daar zou namelijk voor iedereen veel mee te winnen zijn.

“Slechts één op de drie mensen van deze grote groep heeft betaald werk. Terwijl al deze mensen een bijdrage willen én kunnen leveren aan de samenleving, mits hun talent wordt erkend”, stelt Daniëlle Schutgens, directeur van HandicapNL. “Men ziet vooral de handicap en is blind voor de loodgieter, bakker, zanger of leraar die daarachter schuil gaat.”

Talent
In Nederland heeft één op de acht mensen een handicap, dat zijn meer dan twee miljoen mensen. Het hebben van een handicap maakt iemand niet bijzonder, aldus Schutgens. Die term wordt wel vaak gebruikt voor mensen met een handicap. “Het hebben van een handicap maakt iemand niet bijzonder, iemands talent wel.”

HandicapNL start maandag met een campagne, om eerlijke kansen voor mensen met beperking te creëren. Nederland maakt de komende maand kennis met talentvolle mensen, zoals Floor (18) die goed kan zingen of Romy (7) die fotomodel is. Zij staan symbool voor talenten die vaak gemist worden, omdat niet voorbij de beperking wordt gekeken.

(Bron: Metro/Hart van Nederland)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *