Half miljoen voor aanpassen Utrechtse bushaltes voor reizigers met handicap

Foto: screenshot filmpje RTV Utrecht

Utrecht trekt een half miljoen euro uit voor het toegankelijk maken van nog eens 22 bushaltes voor reizigers met een handicap.

De betreffende haltes zijn gekozen in overleg met belangenorganisaties van mensen met een handicap en op basis van gebruikscijfers uit het openbaar vervoer. De afgelopen jaren werd al een deel van de Utrechtse bushaltes onder handen genomen.

Na de aanpassingsoperatie is driekwart van alle bushaltes speciaal voor reizigers met een beperking aangepast, schrijft verkeerswethouder Lot van Hooijdonk aan de gemeenteraad. Ze nam een half jaar geleden zelf een middag de proef op de som door bij verschillende bushaltes in te stappen met een rollator.

Zinvol
Het nieuws dat er extra geld beschikbaar gesteld wordt voor de toegankelijkheid van bushaltes, komt niet ongelegen. In december van vorig jaar werd een gemeenteraadslid voor de camera van RTV Utrecht uitgescholden door een buschauffeur toen het raadslid de bus wilde betreden. Ook werd in onderzoek van DTV Consultants afgelopen maand zichtbaar dat in heel Nederland de toegankelijkheid van de bus nog niet voldoende is, en dat de streefnorm nog niet gehaald wordt.

(Bron: AD)

Geef een reactie