De gemeente Den Haag is samen met de organisatie Voorall bezig om de Haagse stranden steeds beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Op de stranden bij Kijkduin en Scheveningen zijn nieuwe voorzieningen geplaatst die ervoor moeten zorgen dat iedereen onbezorgd kan genieten van een dagje aan het strand.

In Kijkduin is vanaf nu bij strandtent 14 een openbare, toegankelijk toiletunit op het strand te vinden. Naast invalidentoiletten zijn hier nu ook een douche en oplaadpunten voor hulpmiddelen beschikbaar. Voor mensen met een beperking die op een warme dag ook de zee in willen, is er bij de strandtent een Tiralo 2 beschikbaar. Deze 'stretcher met drijvers’ biedt een prettiger strandervaring voor mensen in een rolstoel. Daarnaast zijn er bij strandtent 14 twee duw-strandrolstoelen beschikbaar voor bezoekers. Ook zijn er drie nieuwe betonnen paden met uitkijkplateau op zee aangelegd en beschikt Kijkduin over verlichting bij de trappen en toegangswegen en een begaanbaar looppad naast het klinkerpad.

Scheveningen

In Scheveningen worden iedere zomer ook meerdere toegankelijke paden richting zee aangelegd, en een uitkijkplateau bij de vloedlijn.

Bij de stalling 'Strandweg Haven' is een breed assortiment speciale strandrolstoelen en -rollators te huur. Hier zijn naast gehandicaptenparkeerplaatsen, een toegankelijke douche en kleedruimte, invalidentoilet met verschoningstafel voor volwassenen en een tillift ook oplaadpunten voor elektrische rolstoelen en scootmobielen te vinden.

Op deze locatie zijn bovendien de rolstoelfiets, een tandem en de elektrische strandrolstoelen ‘Catweazle’ te huur. Ook zijn in het assortiment twee duwstrandrolstoelen van het model ‘De-Bug’ beschikbaar. Reserveren kan online.

Voorall

Het toegankelijker maken van de stranden in de buurt van Den Haag is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en Voorall, een organisatie die zich inzet voor Hagenaars met een beperking.

Altijd op de hoogte blijven?