Gregory Sedoc benoemd tot Sportief Directeur van Invictus Games The Hague 2020

Gregory Sedoc. Foto via Invictus Games.

Het organisatiecomité van de Invictus Games The Hague 2020 heeft Gregory Sedoc aangesteld als Sportief Directeur. Oud-militair en voormalig olympisch atleet Sedoc (40) kijkt uit naar het sportieve, internationale evenement voor gewonde, geblesseerde en zieke militairen en veteranen, dat van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 april in het Zuiderpark in Den Haag wordt gehouden. “Het is een heel erg eervolle taak, die ik graag vervul.”

Sedoc: “De Invictus Games liggen me na aan het hart, mede omdat ik zelf ook acht jaar bij Defensie heb gezeten. Maar ook omdat het evenement de kracht van sport benadrukt. Sport is belangrijk, voor iedereen, maar vooral ook in het hersteltraject van gewonde, geblesseerde en zieke militairen en veteranen. Als Sportief Directeur en voormalig atleet wil ik mijn kennis delen. Ik wil de best mogelijke competitie creëren en mijn ervaring gebruiken om alle deelnemers waar nodig te ondersteunen.”

Documentaireserie
Sedoc (40) nam drie keer deel aan de Olympische Spelen als hordeloper. Hij maakt momenteel een serie documentaires over deelnemers aan de Invictus Games. Deze zullen vlak voor het evenement worden uitgezonden. “Het maken van die serie heeft me eens te meer duidelijk gemaakt welke waarde dit evenement heeft. De deelnemers kijken allemaal enorm uit naar de kameraadschap die ze in Den Haag zullen beleven, met hun teamgenoten én deelnemers uit andere landen.”

‘Trots’
In 2009 bezocht Sedoc, toen nog als sporter in dienst van Defensie, voor enkele dagen Afghanistan. Daar ontmoette hij toen ook Mart de Kruif, destijds ISAF-commandant voor Zuid-Afghanistan. De voormalig commandant Landstrijdkrachten is nu voorzitter van het organisatiecomité van de Invictus Games in Den Haag.

Sedoc: “Ik was erg onder de indruk van het werk dat de militairen daar, onder moeilijke omstandigheden vanzelfsprekend, verrichten. Het was echt heftig. Ik ben trots dat ik nu wat voor al die helden en hun vrienden kan betekenen. Het moet, juist in het licht van de recente gebeurtenissen in de wereld, een fantastische week worden, de organisatie staat als een huis.”

‘Voorbeeld’
Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games The Hague 2020, is erg blij met de aanstelling van Gregory Sedoc als Sportief Directeur: “Gregory is een voorbeeld voor velen door zijn sporthart, maar ook omdat hij veel aandacht heeft voor de mens en de kracht om uitdagingen te durven aangaan.”

(Bron: Invictus Games)

  1 comment for “Gregory Sedoc benoemd tot Sportief Directeur van Invictus Games The Hague 2020

Geef een reactie