Gemeente Noord-Beveland subsidieert nieuwe elektrische strandrolstoel

Archiefbeeld Cadweazle elektrische strandrolstoel

Zes jaar lang heeft de oude elektrische strandrolstoel (CadWeazle) het volgehouden op het Banjaardstrand. Maar omdat er veel mee door het water is gereden zijn de motoren kapot gegaan. Daarom krijgt Stichting Natuurlijk Toegankelijk een nieuwe elektrische strandrolstoel gesubsidieerd door de gemeente Noord-Beveland.

De strandrolstoel is bedoeld voor iedereen die moeite heeft met lopen op het strand. “Het betreft niet alleen mensen die in het dagelijks leven rolstoelgebonden zijn, de strandrolstoel is ook voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen, mensen met overgewicht of een gebroken been. De doelgroep is heel breed en het doel is om het strand toegankelijk te maken voor iedereen”, zegt Martijn Koppejan, secretaris van Stichting Natuurlijk toegankelijk.

Ondanks de populariteit van de strandrolstoel heeft het Banjaardstrand maar één rolstoel. “Zo’n elektrische strandrolstoel kost 12.700 euro. Zeker met onderhoudskosten erbij kunnen wij dat niet alleen bekostigen. We moeten dus afwachten of de gemeente wil blijven subsidiëren”, vertelt Koppejan. “Eén is in ieder geval een begin en goed voorbeeld doet hopelijk volgen”, aldus Koppejan.

(Bron: Omroep Zeeland)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Gemeente Noord-Beveland subsidieert nieuwe elektrische strandrolstoel

  1. Marian Dam
    30 juni 2018 at 21:23

    Goed nieuws. Ik hoop dat de gemeente een tweede wil subsidiëren en er zorg voor wil dragen dat er goed onderhoud gepleegd word.Het is zo belangrijk dat je als mens met een beperking weer eens de golfjes aan je tenen mag ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *