Geert Schipper tegengehouden door gebroken wheeler maar krijgt steun

Foto uit archief, screenshot via YouTube

Wanneer een gebroken wheeler je paralympische droomt dreigt te dwarsbomen, zijn er plotseling veel mensen die een helpende hand toesteken. Dat ervaart Geert Schipper nu al een paar dagen.

Zaterdag stond in het Noordhollands Dagblad het verhaal van de topsporter, bij wie plotseling de speciale, op maat gemaakte wheeler (de sportrolstoel die binnen het para-atletiekonderdeel wheelen gebruikt wordt) in tweeën brak. Repareren bleek geen optie. Een nieuwe laten maken – in de VS of Denemarken – sloeg een gat in de begroting. Schipper (43) heeft van de Triathlonbond een aanwijzing gekregen vanwege zijn kansen op een medaille tijdens de Paralympics, later dit jaar in Japan.

Mooie reacties
Geert vreesde dat zijn voorbereiding en ambitie voor de Paralympics moesten worden bijgesteld. Maar de oproep bleek niet aan dovemansoren gericht. “Ik heb echt ongelooflijk veel leuke en mooie reacties gekregen, daar word je echt heel blij van”, vertelt de Spanbroeker. Zoals de zaken er voor staan, is de spontane crowdfunding een succes. En dat betekent dat Geert eind deze week al zich een nieuw exemplaar kan laten aanmeten. Vermoedelijke kosten: ruim zes mille. “Dat zou echt geweldig zijn”, is het gelukkige commentaar.

Voor de paratriatlon moet Schipper 750 meter zwemmen, 20 kilometer handbiken en als laatst 5 kilometer lang wheelen.

(Bron: Noordhollands Dagblad)

Geef een reactie