SGP, GroenLinks en CU: ‘Geef rolstoelgebruikers toegang tot buurtbus’

Buurtbus. Foto via Flickr/Alfenaar

OV-bedrijven weigeren mensen in een rolstoel mee te nemen in de buurtbus, waardoor zelfstandig reizen voor hen onmogelijk is. “Dat móet anders”, vindt SGP-Kamerlid Chris Stoffer, “rolstoelgebruikers moeten óók in dorpen en op het platteland kunnen reizen met het openbaar vervoer.”

Samen met GroenLinks en de ChristenUnie, diende de SGP al eerder schriftelijke vragen in bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat en de minister van Volksgezondheid.

Zelfstandigheid te belangrijk
De antwoorden zijn in de ogen van de indieners onvoldoende. “De zelfstandigheid van rolstoelgebruikers is voor ons te belangrijk om met een kluitje in het riet gestuurd te worden. Bovendien is Nederland volgens het Verdrag voor rechten van personen met een beperking, verplicht om het openbaar vervoer ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk te maken. Daarom hebben we vandaag aanvullende vragen ingediend”, aldus Stoffer.

Vervolgvragen
De leden Stoffer, Van der Staaij (beiden SGP), Ellemeet (GroenLinks) en Dik-Faber (ChristenUnie) hebben vervolgvragen gesteld aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de situatie dat het openbaar vervoer in de dorpen niet altijd toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Lees deze vervolgvragen terug op de website van SGP.

(Bron: SGP)

Facebook Twitter Email

  3 comments for “SGP, GroenLinks en CU: ‘Geef rolstoelgebruikers toegang tot buurtbus’

 1. Karin de Leeuw
  3 juli 2018 at 13:19

  Je kan nog niet eens met twee rolstoelen in een gewone bus, dat is al niet toegestaan.
  Toch lekker makkelijk als je beide (man en vrouw) in een rolstoel zit.
  Het is zo goed geregeld.

 2. JvV
  6 juli 2018 at 18:23

  het is niet zo dat ‘ov-bedrijven weigeren..’. Het is wel zo dat sommige buurtbusondernemers chauffeurs hebben die zeggen anders hun route niet op tijd te halen door te stoppen voor rolstoelers. Er is dus wel degelijk een probleem, maar het is wel handig om dat te nuanceren.

 3. Rian
  7 juli 2018 at 08:42

  Hoe kunnen ze dit nu zeggen !!!! Daar zullen ze een apart rolstoel busje voor moeten gaan reserveren. Dit is n.l. NIET mogelijk in een buurtbusje. Laten die hoge heren daar eerst maar eens een oplossing voor gaan creëren en dan een regeling maken voor alle rolstoelgebruikers in heel Nederland. Niet op enkele plaatsen wel en verder niet !!! Succes want die zou voor ons heel prettig zijn dan. Bij voorbaat dank als u dit gaat oppakken !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *