Fonds Gehandicaptensport en Basketball Experience NL gaan samenwerking aan

Fonds Gehandicaptensport en Basketball Experience NL (BEN) zijn een samenwerking aangegaan en zullen hun krachten bundelen bij activiteiten, zoals het voorlichtingsprogramma (S)Cool on Wheels. Een programma van Fonds Gehandicaptensport voor het basisonderwijs over leven en sporten met een handicap in de vorm van een clinic. Vanaf nu voert BEN de planning van deze (S)Cool on Wheels clinics op landelijk niveau uit.

V.l.n.r.: Marc ter Haar (voorzitter Raad van Bestuur), Toine Klerks (directeur BEN), Nike Boor (directeur) en Paul Toes (accountmanager BEN). Foto via Fonds Gehandicaptensport.

Stichting BEN zorgt met haar rolstoelbasketbal activiteiten voor een positieve invloed op de beeldvorming van gehandicaptensport. Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport: “Dat was dus al snel een één-tweetje met ons (S)Cool on Wheels programma. We doen dezelfde activiteiten met hetzelfde doel, alleen voor een andere doelgroep. Dus waarom niet de krachten bundelen? De samenwerking met BEN is logisch gezien de vele ervaring die zij hebben op het gebied van het geven van rolstoelbasketbalclinics.”

Afhankelijk van sponsoren
Bij een (S)Cool on Wheels clinic laat een opgeleide (paralympische) sporter met een lichamelijke handicap in de klas zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat als je een handicap hebt heel erg veel mogelijk is. Ze ervaren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal. Het programma is landelijk zeer succesvol en werkt daarom met een wachtlijst voor scholen die een (S)Cool on Wheels Clinic hebben aangevraagd. “We zijn afhankelijk van sponsoren om deze clinics te kunnen financieren in groep 7 en 8 van de basisschool. Door de samenwerking met BEN kunnen we tevens stappen zetten in het optimaliseren van (S)Cool on Wheels en eventueel meer clinics op jaarbasis uitvoeren”, aldus Boor.

Bijdrage aan beeldvorming
Met de rolstoelbasketballers van TeamNL als vlaggenschip is BEN actief in heel Nederland en hebben ze sinds 2015 meer dan 170.000 mensen rolstoelbasketbal laten ervaren. Met lachende gezichten en geïnspireerde mensen als gevolg. Toine Klerks, directeur Basketball Experience Nederland: “De activiteiten van (S)Cool on Wheels passen mooi bij onze visie en missie. Clinics voor bedrijven en voortgezet onderwijs deden we al regelmatig, dat daar nu basisschoolkinderen bijkomen in combinatie met voorlichting draagt alleen maar bij aan de beeldvorming op jonge leeftijd over gehandicaptensport. Want hoe gaaf zou het zijn als kinderen iemand in een rolstoel voorbij zien rijden en niet meer denken ‘Wat zou die persoon hebben?’ maar zich afvragen ‘Wat voor sport zou die persoon doen?’.”

Alles lezen over aangepast sporten? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Fonds Gehandicaptensport)

Geef een reactie