Focus op technologische ontwikkelingen in decembernummer

Moeten we bang zijn voor een toekomst waarin robots het overnemen van de mens? Of juist blij zijn om alles wat nu en in de toekomst mogelijk is? Support Magazine kijkt in het decembernummer naar de jongste (on)mogelijkheden en toekomstige ontwikkelingen.

Een voorproefje van de artikelen die je in de nieuwe editie kunt vinden:

Exoskelet van Project MARCH
Aan de TU Delft werkt een team van 25 bevlogen studenten aan een exo­skelet. Met hun grote inzet houden zij de vaart in de ontwikkelingen van dit hulpmiddel. Want iedere betrokken student voelt dat ze met iets heel moois bezig zijn: het weer (even) laten lopen van dwarslaesiepatiënten. Een reportage.

Techniek van de toekomst
De redactie legt de vinger op de nieuwste technologische ontwikkelingen die tijdens de afgelopen beurs Rehacare (Düsseldorf) gepresenteerd werden.

Gamen
Paul van der Made is oprichter de HiPerks Foundation. Doel van de stichting is jongeren met een handicap te helpen om door te gamen sociale contacten op te bouwen. “Je kunt gewoon veilig, thuis, op je eigen plek, met anderen gamen. In het dagelijks leven moet je vaak meteen uitleg­ gen wat voor handicap je hebt; online hoeft dat niet. Het is gewoon relaxed, want niemand ziet wat je hebt.”

Jubilerend DP
Interview met René Koster van rolstoelpioniersbedrijf Double Performance, dat dit jaar 25 jaar bestaat. Hartekreet van René over de huidige Wmo: “Het is toch van de gekke dat een beginnend rolstoeler een verkeerde stoel aangemeten krijgt, waar die dan de volgende vijf, zes, zeven jaar maar mee moet blijven tob­ben? Langzamerhand wordt dat wel iedereen duidelijk. We zitten op een omslagpunt. Veel gemeentes laten de aanbestedingen op prijs al los, schakelen voor verschillende doelgroepen verschillende specialisten in. Het is jammer dat er eerst een hoop mis moet gaan voor er werke­lijke maatregelen worden genomen.”

Eropuit met de feestdagen
Met de nieuw verschenen rolstoeltoegankelijke stadswandeling in de hand geniet Eelke Kelderman in de donkere decembermaand van een bezoek aan onze zuiderburen. Een tocht langs bijzondere paleizen, mooi verlichte pleintjes, kerstkraampjes en de Dijle: Mechelen.

En verder…
Nog veel meer informatief nieuws en inspirerende verhalen voor mensen met een fysieke beperking!

Het decembernummer van Support Magazine verschijnt 22 november 2019. Tegelijkertijd verschijnt ook de Support Magazine Vakantie-editie 2020.

Wil je Support Magazine thuis ontvangen?
Je kunt het decembernummer (editie 6/2019) hier bestellen. Wie in de toekomst verzekerd wil zijn van automatische toezending van elke editie, kan natuurlijk beter een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar.

Geef een reactie