Fleur Jong benoemd tot Sportvrouw van Amsterdam 2021

Afgelopen maandag is tijdens het Sportgala van Amsterdam 2021 bekendgemaakt welke Amsterdammers in de prijzen zijn gevallen. Tijdens de uitzending die in handen was van Redouan Ait Ouarg werden 7 Amsterdammers onderscheiden voor hun bijzondere sportprestaties van dit jaar. Fleur Jong werd benoemd tot Sportvrouw van Amsterdam van 2021.

Nadat bleek dat door de coronasituatie het Sportgala van Amsterdam niet in fysieke vorm kon doorgaan, sloegen AT5 en Topsport Amsterdam de handen ineen om de Amsterdamse sporters toch het podium te geven dat ze verdienen. Het was namelijk een mooi sportjaar voor Amsterdam met meer dan 150 Amsterdamse kampioenen en internationale medaillewinnaars.

– Artikel gaat verder onder de tweet –

Sportvrouw Fleur Jong
Para-atlete Fleur Jong kreeg in de studio van Simone Kukenheim (wethouder Sport) de Fanny overhandigd voor Sportvrouw van het Jaar. Jong kende een mooi 2021. Zij veroverde op het Europees kampioenschap een gouden medaille bij de 100 meter en bij het verspringen. De atlete van het Amsterdamse Team Para Atletiek werd ook Paralympisch kampioen in Tokio en werd daar vierde op de 100 meter. Daarnaast won zij dit jaar ook de Gouden Spike.

(Bron: AT5/Topsport Amsterdam)

Geef een reactie