Hartje zomer kunnen mensen met een bewegingsbeperking opnieuw vier dagen langs zorgvuldig uitgezette routes door de prachtige Peel peddelen. Nieuw dit jaar: de lange afstand. Op veler verzoek is er naast de bekende 15 en 30 kilometer, een fraaie route van 45 kilometer toegevoegd. Ook nieuw is de optie om op donderdag 20 juli te starten vanaf De Honingpot op het terrein van ORO in Deurne. Dit geldt alleen voor de 45-kilometerroute. Tenslotte nog een nieuwe service dit jaar: de fysio onderweg al reserveren.

De Bijzonder Mobiel 4 Daagse (BM4D) is een groeiend evenement voor mensen met een bewegingsbeperking. Direct vanaf het begin in 2019 heeft de bijzondere vierdaagse tientallen deelnemers getrokken. De organisatie verwacht dat dit jaar zo'n honderd sportievelingen naar de Peel komen voor de gevarieerde tochten door het verrukkelijke Brabantse en Limburgse landschap.

Het aanbod van verschillende afstanden speelt daarop in. De route van 45 kilometer is toegevoegd op verzoek van deelnemers van voorgaande jaren. Alle routes gaan over veilige, zoveel mogelijk egaal verharde wegen en zijn zoveel mogelijk twee rolstoelen breed. Aan de routes liggen verschillende gezellige horecagelegenheden. Tijdens de vierdaagse is het bij start en aankomst in Meijel een levendig komen en gaan, met (live) muziek, vertier voor de kinderen en versnaperingen voor de deelnemers.

gezin Foto via Bijzonder Mobiel 4 Daagse.

Nadruk op meedoen

De vierdaagse wil mensen met een bewegingsbeperking de kans geven recreatief te bewegen en hun grenzen te verleggen. Niet alleen handbikers kunnen deelnemen; meedoen met een scootmobiel of anders aangepast (fiets)middel is ook mogelijk. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie.

Fysioservice

Fysiotherapeut Daniëlle Lemaire staat na afloop voor je klaar om vermoeide spieren los te maken. Bij de inschrijfbalie ligt informatie en een aanvraagformulier. Op de eerste post kun je dit inleveren. Na afloop ben je op volgorde van aankomst aan de beurt.

3-wielfietsers Foto via Bijzonder Mobiel 4 Daagse.

Slapen en vervoer

In de regio zijn verschillende aangepaste overnachtingsmogelijkheden. Kijk hier voor adressen.

Waar en wanneer

  • Data: 18, 19, 20 en 21 juli 2023
  • Routes: dagelijks 15, 30 of 45 kilometer

Start en eindpunt: Gemeenschapshuis d’n Binger, Alexanderplein 2 Meijel. Op 20 juli start de 45-kilometerroute ook vanaf café De Honingpot aan het Rijtven in Deurne.

handbiker Foto via Bijzonder Mobiel 4 Daagse.

Kosten en inschrijving

Kosten voor vier dagen zijn € 14,50 bij voorinschrijving, aan de kassa € 20,00. Per dag inschrijven kan ook, voor € 6,00 per dag aan de kassa. Voorinschrijven kan tot en met 3 juli 2023 via het inschrijfformulier.

Altijd op de hoogte blijven?