Eva Eikhout wint You Go Girl Award 2021 voor vrouwelijke rolmodellen in media

Eva Eikhout presenteert onder andere BNNVARA-programma’s ‘Eva en de Eva’s’ en ‘Weet Wat Je Date’. Foto: Annemieke van der Togt

De aanmoedigingsprijs You Go Girl Award 2021, die tegelijk met de landelijke Vrouw in de Media Award bekendgemaakt werd, is gewonnen door presentatrice en programmamaker Eva Eikhout. Eva verdiende de prijs omdat haar presentaties een voorbeeld zijn voor veel jongeren met een beperking.

Substituut Ombudsman (vervanger Nationale Ombudsman) Joyce Sylvester is de winnaar van de dertiende Vrouw in de Media Award 2021. Sylvester en Eikhout kregen de awards virtueel tijdens een online event uitgereikt.

Zichtbaar in de media
De door Eva Eikhout gewonnen You Go Girl Award is voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om in hun vak zichtbaarder te worden in de – ook regionale – media, radio, tv, in kranten, tijdschriften, social media. De eerdergenoemde jury heeft een keuze gemaakt uit de drie experts die de meeste stemmen kregen. Hierbij hebben zij gekeken naar de brede aanwezigheid in de media, interviews, impact en uitstraling, diversiteit en groeipotentie. De You Go Girl Award is voor de achtste keer uitgereikt.

– Artikel gaat verder na het Instagrambericht –

Unaniem besluit
Presentatrice Eva Eikhout was één van de acht genomineerde vrouwelijke experts. Na sluiting van de stembus, eind januari, had zij samen met adviseur diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid Vivian Acquah en boswachter publiek Almere Staatsbosbeheer Amy Zeeman de meeste stemmen. De jury koos unaniem voor Eva omdat zij in 2021 de landelijke media met haar programma’s wist te bereiken en ze ondanks haar handicap laat zien hoe mooi het leven is. Ze wordt door de stemmers gezien als een uitstekende ambassadeur voor mensen met lichamelijke beperkingen.

“Een optimistische, enthousiaste presentatrice. Een verbinder. Een positief voorbeeld van iemand die zich absoluut niet laat belemmeren door haar handicap. Ze laat je door haar handicap heen kijken en de mens erachter leren waarderen,” aldus de stemmers. Prijswinnaars ontvingen een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.

Eva schrijft ook columns voor Support Magazine! Wil je haar leuke verhalen niet missen? Neem een abonnement, tijdelijk vanaf € 19,99 inclusief cadeaus.

(Bron: Vrouw in de Media)

Geef een reactie