Europese Unie: ‘Leven wordt makkelijker voor mensen met handicap’

Foto via Flickr/Ritzo ten Cate

Voor de ongeveer 80 miljoen mensen met een handicap in de Europese Unie wordt het leven wat makkelijker, volgens de Europese Unie zelf. Belangrijke producten en diensten moeten in de toekomst in de hele EU aan dezelfde eisen voldoen, zodat deze groep “volledig” aan de samenleving mee kan doen.

Het gaat om zaken als computers, telefoons, tv’s, geldautomaten, bankdiensten, vervoer, e-books en webwinkels. De regels waarover de lidstaten en het Europees Parlement het donderdag eens zijn geworden, worden omgezet in wetgeving die het voor bedrijven eenvoudiger maakt toegankelijke producten en diensten in heel Europa aan te bieden.

Dat zal leiden tot meer concurrentie en lagere prijzen, verwacht de Europese Commissie, die betere toegankelijkheid van onderwijs, arbeidsmarkt en transport voor mensen met een handicap voorziet.

Eerlijker en socialer
“Vandaag hebben we een belangrijke stap gezet richting een eerlijker en socialer Europa”, reageert EU-commissaris Marianne Thyssen (Werk, Sociale Zaken en Arbeidsmobiliteit). “De EU wordt een toegankelijkere plek om te leven en werken voor mensen met een handicap.”

(Bron: Nederlands Dagblad)

Facebook Twitter Email

  2 comments for “Europese Unie: ‘Leven wordt makkelijker voor mensen met handicap’

  1. Desiree
    9 november 2018 at 16:08

    Dan hoop ik dat het verbod van de bibliotheken en stadswinkels in Tilburg opgeheven wordt, we worden nu geweerd

  2. willem heitlager
    10 november 2018 at 11:19

    kom in de haarlemmermeer wonen vrijwel overal toegang EN een prachtig vliegveld????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *