Europees Parlement neemt Toegankelijkheidswet aan

Foto via Flickr/Thijs ter Haar

Het Europees Parlement heeft afgelopen woensdag de Europese Toegankelijkheidswet aangenomen. Deze nieuwe wet bevat afspraken hoe Europese landen de toegankelijkheid van de samenleving moeten verbeteren.

Komende tijd wordt er gekeken wat de nieuwe Europese wet betekent voor de manier waarop toegankelijkheid in de Nederlandse wetten staat.

Afspraken
De Europese wet biedt duidelijke afspraken over hoe producten zoals computers, mobiele telefoons, televisies, betaalautomaten, websites en apps op je mobiele telefoon en tablet toegankelijk moeten zijn. En ook afspraken over de toegankelijkheid van diensten zoals bijvoorbeeld alarmnummer 112 staan vastgelegd in deze wet. Helaas missen goede afspraken over onder andere vervoer, toegankelijke gebouwen en de leefomgeving van mensen. De EDF, de Europese belangenorganisatie voor mensen met een beperking in Brussel heeft al aangegeven dat zij in gesprek wil met het Europees Parlement over hoe de Toegankelijkheidswet beter kan.

Prioriteit
Europese wetgeving gaat boven de nationale wetgeving en wat de gevolgen daarvan in de praktijk zijn moet nog duidelijk worden. De wet biedt goede handvatten om Nederland toegankelijker te maken.

Lees hier de verklaring van het ‘European Disability Forum’ (Engels).

(Bron: Iederin)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *