Esther Vergeer één jaar voor Paralympische Spelen in Parijs: "Het begint steeds meer te leven"

29 augustus 2023 - Redactie Support Magazine

Op 28 augustus 2024, over precies een jaar, starten de Paralympische Spelen van Parijs. Voor Esther Vergeer een mooi moment om stil te staan bij het evenement. "Het begint steeds meer te leven", vertelt de chef de mission in de TeamNL Parijs Podcast.

"De afgelopen maanden hebben we veel sportevenementen gehad waarin tickets voor Parijs zijn gewonnen", vertelt Vergeer, die mede daardoor ook gevoelsmatig merkt dat de Spelen naderen. "Het team begint zich te vullen, dat maakt het concreter. Je ziet dat bijvoorbeeld de sporters en de media hun vizier steeds meer richten op Parijs. Het is fijn en leuk om daar middenin in te zitten."

Toegankelijkheid paralympisch dorp

Vergeer is momenteel in Parijs is voor het chef de mission seminar, waarbij ze onder meer de sportvenues, het paralympisch dorp en het TeamNL Huis bezoekt. "We hebben al veel informatie van onze olympische collega's gekregen. Specifiek voor paralympisch letten we nu op de toegankelijkheid van bijvoorbeeld het dorp en de accommodaties. Maar ook: is het transport goed geregeld?" Vergeer neemt daarbij de lessen van eerdere Spelen mee. "Je probeert zo van tevoren alle hobbels zoveel mogelijk weg te nemen. Hoe sneller je duidelijkheid krijgt, hoe beter dat is."

Beluister hieronder de TeamNL Parijs Podcast, waarin Esther Vergeer samen met rolstoelbasketbalster Mariska Beijer vooruitkijkt naar de Paralympische Spelen.

Robin Wubben, ParaWatcher en hoofdredacteur van Support Magazine, interviewde Esther Vergeer eerder ook over de Paralympische Spelen van Parijs voor de ParaWatcher Podcast. Lezen of luisteren kan hier.

Nederlandse fans

De steun van de Nederlandse fans op de tribunes is een aspect van de Paralympische Spelen waarnaar Vergeer in het bijzonder uitkijkt. "Dat het in Parijs is, op slechts drie uur van Nederland, is een mooie kans. Het wordt een ongelofelijk groot feest. Bovendien heeft de paralympische sport de afgelopen tien jaar een enorme vlucht doorgemaakt wat betreft populariteit, betrokkenheid, bekendheid en niveau. Dat kan alleen maar positief uitpakken."

Nederlandse sportliefhebbers die de Paralympische Spelen willen bijwonen, kunnen vanaf 9 oktober kaarten kopen. Op deze pagina staat daarover alle tot nu toe bekende informatie.

(Bron: NOC*NSF)

Altijd op de hoogte blijven?