Elektrische rolstoelen op een rij

Foto via Permobil

Een nieuwe elektrische rolstoel uitzoeken kan best lastig zijn. Als het meezit, gebruik je de rolstoel heel wat jaren en dan moet de voorziening vanaf de levering direct helemaal geschikt zijn voor wat je ermee wil doen. Hoe kom je te weten of de rolstoel die jij wil (of de rolstoel die de gemeente of leverancier je aanbiedt) gemaakt is voor jouw wensen en maten? Een van de stappen die je kunt nemen is het bekijken en vergelijken van de specificaties. In deze overzichten vind je de gegevens van de meeste elektrische rolstoelen overzichtelijk op een rij.

De rolstoelen staan ingedeeld naar het type aandrijving, omdat dit over het algemeen voor de grootste onderlinge verschillen zorgt. Zo is bij elektrische rolstoelen met voorwielaandrijving de draaicirkel meestal kleiner. Deze zijn daarom ook handig om binnenshuis te gebruiken. Achterwielaandrijving zorgt juist vaak voor meer stabiliteit bij hogere snelheden en is daarom goed te gebruiken voor lange afstanden buitenshuis. Bij deze aandrijving heb je echter bij sommige modellen het nadeel dat je sneller problemen krijgt bij obstakels. Midwielaangedreven elektrische rolstoelen zijn over het algemeen zeer wendbare rolstoelen en kunnen goed schuin rijden. Het nadeel zou daarbij kunnen zijn dat je buitenshuis sneller vast komt te zitten.

Het gehele overzicht van elektrische rolstoelen bekijken? Je kunt het artikel vinden in de nieuwe april-editie van Support Magazine, die je ontvangt wanneer je een abonnement neemt.

Slechts een klein gedeelte van het complete elektrische rolstoelen-overzicht.

Geef een reactie