EK Parazwemmen: Kruger wint haar eerste vrijeslaggoud

30 april 2024 - Robin Wubben
Ilse Schaffers
Parazwemster Lisa Kruger heeft op de EK in Funchal (Portugal) goud gewonnen op de 100 meter vrije slag. In de S10-handicapklasse was ze in het tweede deel van de race sneller dan de Française Emeline Pierre, die het zilver won. Brons ging naar de Italiaanse Alessia Scortechini.

Kruger won in haar carrière al ruim twintig medailles, in alle kleuren, op EK’s, WK’s en Paralympische Spelen. De 23-jarige Harderwijkse deed dit op alle verschillende slagen; schoolslag, rugslag, vlinderslag en wisselslag. Alleen goud op een vrijeslagonderdeel ontbrak nog, tot deze Europese kampioenschappen. Na zilver op de 100 meter school- en vlinderslag en goud op de 200 meter wisselslag veroverde ze de titel op de 100 meter vrije slag.

Van Hofweegen en Dorsman

Naast het goud van Kruger was er op de voorlaatste EK-dag nog twee keer Nederlands succes. Thijs van Hofweegen veroverde zilver op de 100 meter schoolslag in de SB6-klasse. Rogier Dorsman moest na vijf gouden medailles op rij op de 100 meter rugslag (S11) genoegen nemen met brons.

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?