Efteling onthult details over nieuw, toegankelijk speelbos Nest!

In Nest! speel je tussen en met verschillende herkenbare elementen uit Ruigrijk. Foto via de Efteling.

De Efteling houdt fans op de hoogte van de bouw van de nieuwe attractie ‘Nest!’. In het gedeelte Ruigrijk wordt een groot, toegankelijk speelbos gebouwd. Een deel van de torens en speeltoestellen staat al overeind. Aankomende zomer vindt de opening plaats. Dat meldt Looopings.

Hoofdontwerper Robert-Jaap Jansen vertelt wat bezoekers kunnen verwachten van het nieuwe speelgebied. “Nest is een geheime plek in het bos, waar de verschillende sferen van Ruigrijk samenvloeien in een door kinderen gejutterde wereld”, vertelt hij in een interview op de website van de Efteling.

Rolstoelwaterbed
Eén van de onderdelen wordt het Levenspad. “Het vlonderpad van bijna 80 meter lang, waarover kinderen in een rolstoel of buggy kunnen rijden. En waarover je ook lekker kunt rennen.” In het hart van het speelgebied komt een rolstoeltoegankelijk waterbed dat eruitziet als een wiebelende landkaart.

De 6,5 meter hoge drakentoren in Speelbos Nest!. Foto via de Efteling.

Periscoop
De belangrijkste blikvanger in de speeltuin is een multifunctionele drakentoren van 6,5 meter hoog. Jansen: “Je kunt vanaf de grond kijken door het periscoop-oog en genieten van het uitzicht. Bij één van de glijbanen glijd je via de drakentong rakelings langs de tanden van de draak. De kleine glijbaan is ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel.”

Drakenei
Er wordt gezorgd voor veel interactieve elementen. “Kinderen kunnen straks hun zeebenen testen op het dek van het schip, de vlag hijsen en proberen op een drakenei te gaan staan zonder dat deze kapot gaat.” Ook komt er een zandtafel op hoogte, objecten om aan te voelen en een prikkelarm gedeelte.

“Maar er zijn ook kanonskogels om op te balanceren, een hangmat om in uit te rusten en ik ben benieuwd wie er straks onder het boegbeeld van de grommende leeuw durft te staan.”

Lees hier meer over speelbos Nest!.

‘Durf jij rakelings langs de 14 drakentanden te glijden?’ Foto via de Efteling.

(Bron: Looopings)

Geef een reactie