Eerste wereldbekerpodium voor paraskiester Claire Petit

25 januari 2024 - Robin Wubben
Luc Percival

Paraskiester Claire Petit is derde geworden op de Super G in Veysonnaz. Tijdens de wereldbekerwedstrijd in de Zwitserse wintersportplaats finishte ze achter de Françaises Marie Bochet en Aurélie Rivard. Het was voor de 19-jarige uit Capelle aan den IJssel haar eerste succes op mondiaal niveau.

Petit liep afgelopen zomer tijdens een trainingskamp in Chili een zware knieblessure op. Na maanden van herstel keerde ze succesvol terug op het hoogste niveau. “Mijn winter is nu al geslaagd”, liet ze na afloop weten. “Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn na afgelopen zomer.”

Zitskiërs

Ook bij de zitskiërs was er Nederlands succes. Jeroen Kampschreur won goud op de slalom en pakte zilver en brons op de reuzenslalom. Barbara van Bergen, die sinds dit seizoen buiten de nationale ploeg traint, won twee keer zilver op de reuzenslalom achter viervoudig paralympisch kampioene Anna-Lena Förster (Duitsland). Niels de Langen veroverde een keer brons op de slalom.

Het seizoen voor de para-alpineskiërs gaat volgende week verder met een wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo.

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?