Eerste nationale dressuurtitel voor Demi Haerkens

28 mei 2024 - Robin Wubben
Ilse Schaffers
Paradressuurruiter Demi Haerkens is met haar paard Daula Nederlands kampioen geworden. Het is voor de 25-jarige Helmondse haar eerste nationale titel, nadat ze vorig jaar al Europees kampioen werd. Het zilver ging naar Annemarieke Nobel met Doo Schufro, brons was voor Sanne Voets met Demantur.

Haerkens legde de basis voor haar eerste nationale titel in de individuele test, die gisteren werd verreden. Daarin zette ze de hoogste score neer, voor Nobel en Voets. Frank Hosmar won met zijn Alphaville nog wel de kür op muziek, maar in het eindklassement bleef hij steken op de vierde plaats. In de afsluitende kür deed de top-4 nauwelijks voor elkaar onder; ze zaten binnen 0,7% van elkaar.

'Heel bijzonder'

"De kür ging heel erg goed", blikte Haerkens terug. "Het was niet helemaal foutloos, maar veel ging wél heel goed. Zo’n eerste Nederlandse titel is heel bijzonder. Van tevoren was ik er niet zo mee bezig, maar nu het dan zover is, ben ik er heel blij mee. Dit is een mooie stap in mijn voorbereiding richting de Paralympische Spelen."

Paralympische Spelen

De Nederlandse kampioenschappen op het KNHS-terrein in Ermelo waren het eerste observatiemoment voor de paradressuurruiters. In de komende maanden staan er nog twee van die momenten op het programma. Daarna maakt bondscoach Joyce Heuitink het team voor Parijs bekend.

Podium NK Paradressuur Het NK-podium met v.l.n.r. Nobel, Haerkens en Voets. (© Ilse Schaffers)

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?