Voor het eerst heeft een vrouw met een dwarslaesie de top van de Kilimanjaro bereikt

Michaela ‘Chaeli’ Mycroft

Michaela ‘Chaeli’ Mycroft

Dankzij teamwork is Chaeli Mycroft de eerste vrouw ooit die met een dwarslaesie de Kilimanjaro beklommen heeft. Chaeli is een activiste die er alles aan doet om de perceptie over mensen met een handicap in de samenleving te veranderen. Van 27 augustus tot en met 4 september 2015 is zij de uitdaging aangegaan.

Haar challenge en de gebeurtenissen op de berg zijn chronologisch te zien via Dreamwork through Teamwork.

Team van zes
Chaeli begon haar 7-daagse beklimming van de Kilimanjaro op 27 augustus 2015 met een team van zes toegewijde klimmers uit Zuid-Afrika, beter bekend als de Chaeli Kili Klimmers. De 20-jarige Zuid-Afrikaanse reisde naar Tanzania af om binnen 7 dagen de duizelingwekkende 5.895-meter hoge top te bereiken. Het doel van de klim is om bewustzijn te creëren en fondsen te werven voor de Chaeli Campaign – specifiek voor hun ‘Inclusive Education Programme’ en ‘Chaeli Cottage Inclusive Pre-school and Enrichment Centre’. Het team heeft als doel 1 miljoen Zuid Afrikaanse Rand (ongeveer 70.000 euro) op te halen met deze actie.

“Ik heb het volste vertrouwen in mijn team en ons vermogen om samen te werken. Als er iets mis gaat, weet ik dat we een oplossing kunnen vinden. We hebben een mentaal zeer sterke groep mensen. Ik denk dat je dat nodig hebt om succesvol te zijn”, aldus Chaeli Mycroft vooraf aan de beklimming.

Speciaal gemaakte rolstoel
Op 11 maanden oude leeftijd werd Chaeli gediagnosticeerd met cerebrale parese, wat ervoor zorgde dat Mycroft haar leven in een rolstoel doorbrengt. Ze beklom de top van de Kilimanjaro in een speciaal voor haar gemaakte, lichtgewicht en wendbare stoel, waarin ze geduwd en getrokken werd door twee van haar zeven teamleden. Fans konden de wandeling volgen met live video en social media updates.

Top bereikt
Alle klimmers van het team, inclusief Chaeli, hebben in de ochtend van donderdag 3 september 2015 de top bereikt. Dit meldden zij in het telefoongesprek dat je in onderstaande opname kunt horen. Het is nog niet bekend wat de officiële aankomsttijd is.

Geef een reactie