Eenarmige drummer tourt door China: “Echt té bizar!”

Foto via Facebook-pagina OneArmed

De Nederlander Alex Wegman is mateloos populair in China. De eenarmige drummer vertrekt dinsdag alweer voor de vierde keer naar het Aziatische land voor een reeks optredens.

Wegman was al als klein kind bezig met muziek, maar leek zijn droom op te moeten geven toen op zijn vijftiende botkanker werd geconstateerd. “Mijn grote droom was om conservatorium te gaan doen”, vertelt hij tegen Goedemorgen Nederland. “Dat ging helaas niet door, want op mijn vijftiende kreeg ik botkanker en moest uiteindelijk ook mijn arm geamputeerd worden om mijn leven te redden.”

‘Te gek’
Toch ging Wegman door en vond een manier om muziek te kunnen blijven maken. Onder de naam OneArmed plaatst hij nu video’s op YouTube van zijn drumoptredens. En dat bleef niet onopgemerkt, want vier jaar geleden nam een drumstelmerk contact met hem op. “Ze hebben gevraagd of ik hun merk wilde promoten in China. Sindsdien ben ik eigenlijk elk jaar teruggekomen om daar optredens te geven.”

Wegman vindt China ‘te gek’. “De mensen lijken misschien wel ingetogen, maar bij de optredens die ik heb gegeven heb ik ze allemaal los zien gaan en heb ik super veel energie gekregen”, vertelt de drummer. “Vorig jaar ben ik tweeënhalve week weggeweest en heb ik volgens mij zes verschillende steden aangedaan.”

Inmiddels wordt Wegman al regelmatig herkend. “Dat ze echt met foto’s aankomen van ‘kijk, dit waren wij vorig jaar’. Dat is echt bizar.”

(Bron: Omroep WNL/Jelle Dijkstra)

Geef een reactie