Duizend kinderen met beperking sporten tijdens Open Dag Johan Cruyff Foundation 2016

opendagjohancruyfffoundation2016Afgelopen woensdag vond de jaarlijkse Open Dag van de Cruyff Foundation plaats: dé sportdag voor kinderen met een beperking. Ruim duizend kinderen kregen tijdens het sportevenement in het Olympisch Stadion in Amsterdam de mogelijkheid om verschillende sporten uit te proberen, zoals rolstoeltennis, judo, hockey, atletiek, handboogschieten en golfen.

Ook werden er diverse activiteiten georganiseerd op het mobiele Cruyff Court en het mobiele Schoolplein14. Dit jaar is de Open dag het sluitstuk van de campagne ‘Vind wat je leuk vindt’ waarin ook veel aandacht was voor de Paralympische Spelen en minister Schippers een Speciaal Cruyff Court opende in Rio de Janeiro. Dit alles ondersteund met een sociale media campagne.

De duizenden kinderen waren niet alleen actief op de vele sport- en spelvelden. Ook de vertegenwoordigers van de partners van de Johan Cruyff Foundation en de vele ambassadeurs die de Foundation steunen, waaronder Frank Rijkaard, Barbara Barend en Soufiane Touzani, sportten mee.

Eerste Open Dag zonder Johan Cruijff
Het was de eerste Open Dag zonder Johan Cruijff en daar werd tijdens de officiële opening, die werd bijgewoond door Johans vrouw Danny Cruijff, vanzelfsprekend bij stilgestaan door Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation. Ter nagedachtenis werd er symbolisch afgeteld tot 14, waarna er een warm applaus volgde, fakkels werden aangestoken en mooie beelden van Johan werden getoond. Het was een groot gemis om Johan zelf niet op de Open Dag te hebben, maar de Open Dag liet op een bijzondere wijze zien dat zijn missie om kinderen vooruit te helpen wordt voortgezet.

Nieuwe voorzitter bestuur
Tijdens de Open Dag werd ook de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Johan Cruyff Foundation, Pim Berendsen, gepresenteerd. Hij naam deel aan diverse sporten en gaf een korte toelichting op de toekomstplannen van de Foundation.

Facebook Twitter Email

  2 comments for “Duizend kinderen met beperking sporten tijdens Open Dag Johan Cruyff Foundation 2016

  1. Joke Sikking
    14 februari 2019 at 19:43

    Kunt u mij vertellen of er weer zo een dag komt in 2019? Ik heb een kleinzoon met beperking die gek van Ajax is en hier graag heen zou willen. Ik hoor het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *